FZT TWITTER

DENGARLAH RADIO PAS

tetamu

Total Pageviews

FZT

Foto Saya
Bicara tentang apa saja menyanggah fitnah

Search This Blog

Memuatkan ...

SINGKIRKAN PKR DARI PAKATAN TIADA HARAPAN ... kata zaid berahim

Written By FZT on 29 April, 2016 | 9:28 PG

zaid berahim yang dihantar oleh umno untuk masuk ke dalam pkr akhirnya menunjukkan belang nya yang sebenarnya. kegiatan dia yang sentiasa mabuk dan membuat kenyataan lembu sebagaimana biasa. zaid berahim yang keluar pkr beli party kita akhirnya mahu dijual kepada party kuali akhirnya tidak berparty. hanya dap dan kuali saja party yang boleh dipercayai, kuali mana tak boleh dipercayai sangat dipercayai oleh dap kafir kerana kuali hanya menurut perintah mereka dan tidak akan berlaku pertindihan percalonan kerana dap kafir memberikan sisa sisa longkang untuk kuali bertanding. sebagai barua dan balaci dap kafir kuali akan mendiamkan diri selagi wang mengalir masuk dan mampu menutup mulut seluruh kepimpinan anjing dalam party kuali. mana mungkin kuali mampu bersuara, kolid samad yang barua sentiasa akan bercakap membela dap kafir walaupun apa saja dikatakan oleh dap, bagi pemimpin kuali DAP adalah tuhan yang memberikan mereka bantuan wang dan segala yang diperlukan.

zaid berahim tidak menyertai mana mana party pembangkang sejak kalah dihulu selangor, beli party KITA tak mampu menarik sokongan mana mana, tapi bantuan umno kepada zaid tak pernah putus, selagi zaid tidak mampu mengkucar kacir pembangkang selagi itu zaid akan bertindak memberikan pelbagai kenyataan lembunya. sokongan zaid kepada dap kafir namun tidak pernah mengisi borang party kafir atau zaid berahim mengisi party separuh kafir iaitu party kuali leper. kedua dua tidak diisi oleh zaid berahim. MENGAPA????  setelah gagal menguasai pkr untuk memenuhkan poket dan agenda jahat umno zaid berahim hanya tahu merapu dan meraban. apakah zaid berahim sebenarnya adalah pembangkang atau musuh yang dihantar masuk kedalam pembangkang setelah meninggalkan jawatan menteri????? sedangkan elaun dan gaji menteri masih mengalir masuk kedalam akaun setiap bulan. tanya nuar beraham. pasti ada jawapannya.

BERANI KE DAP DAN KUALI memecat pkr dari gabungan pakatan tiada harapan??? kuali yang ada ahli 1k saja tak akan mampu memecat dan disamping tu kuali akan ditertawakan rakyat malaysia kerana memecat pkr, adun dan mp kuali hanya kegiatan mencuri dan merompak harta pas sedang tak adun dan mp menang atas nama kuali. pengerusi kuali pun sentiasa kalah bertanding dalam pru ke prk inikan pula timbalannya. nak menjadi mb johor akhirnya terkangkang lari. apakah hatta akan jadi mp lagi selepas ini bertanding dikawasan kuali sendiri??? tak hilang deposit dah dikira sangat bernasib baik, apakah mazlan aliman akan menang difelda sedangkan ngo anak pun dah nyawa nyawa anjing sekarang. hanipa masih terlentang/... asmuni kawi dah kena pintas,,,, nizar apakah akan menang dichangkat jering lagi atau diangkat menjadi jering jeruk. nizar ingat dengan sokongan cikgu pencen mampu menang diperak sedangkan kencing manis pun hampir dipotong dan akan muflis tak lama lagi kerana mengfitnah. mad awang sebagai penasihat kuali mampu ke menang???
9:28 PG | 0 comments | Read More

TERHANGAT rupanya pengerusi KUALI lama tertidur

Written By FZT on 28 April, 2016 | 7:46 PTG

Pengerusi party kuali akhirnya bersuara selepas pertindihan kerusi pkr dan dap dalam pakatan tiada harapan, pengerusi kuali akhirnya bersuara selepas 3 hari penamaan calon, kemanakah mangkuk ayun ni pergi baru nak buat kenyataan, orang sebegini ke nak jadi ketua, sungguh lama mendiamkan diri kerana dap tak bagi pengerusi kuali bercakap. pengerusi kuali tidak  dibenarkan masuk sarawak kerana dilabel sebagai orang yang TIDAK BOLEH PAKAI CAKAPNYA. mat sabu yang terlalu lama lena akhirnya bersuara selepas dihentam teruk oleh pkr kerana mendiamkan diri, selepas anggota pimpinan kuali dihantam teruk kerana kebodohan mereka yang mana tidak ada lagi bersetuju dan tidak bersetuju, semua bersetuju. sepertimana rakyat malaysia maklum pengerusi kuali adalah barua kafir dap dan seluruh ahli party amanah adalah balaci dap pasti tidak hairan sangat dengan kenyataan pengerusi party kuali.
GELAK MENJELANG MEI ...

dap dan pkr sudah membawa haluan masing, sekor badak sumbur seekor burung kenyalang yang tiada maskot hanyalah party kuali. party kuali yang diberi lalu bertanding dikawasan hitam pekat pasti akan menjelma satu hasil yang hebat. party kuali pasti kalah dan hilang deposit adalah sudah tentu. kolid samad barua senyap sepi jika dulu sangat bising bila pas dan psm bertembung dikerusi kota damansara, psm tidak diambil menjadi ahli pakatan tiada harapan sebagaimana kata kolid samad akan menerima psm jika mereka berkuasa, kata kata kolid samad, suhaizan kejat, abg kerde,, mat sabu dan hatta tidak boleh pakai punya manusia, akhirnya psm tidak jugak diterima masuk, walaupun dulu dikatakan hanya pas tidak mahu menerima party psm. wajah hodoh kolid barua dap sudah terdedah dan akan terus mendiamkan diri, sudahlah dilabel sebagai manusia tiada prinsip dilarang masuk ke sarawak dan dihantar pulang.

mat salbu kata akan berbincang habis habisan kalau tak bertemu dengan keputusan, jadi mana mesyuarat habis habisan atau mat salbu terus lena. diulik amoii. pengerusi kuali tidak ada apa apa kuasa dalam pakatan tiada harapan selain menjadi pak angguk pak yet dan yang penting sekali menjadi barua kafir dap, party kuali tidak mengutuk dan mencaci DAP kafir kerana terlalu sayangkan kafir dap, seluruh blogger anjing party kuali mengutuk dan mencaci maki pkr tanpa henti., segala benda dap kafir buat betul tanpa salah. itulah hebatbya dap kafir., dan tak musthail jika dap ajak masuk KAFIR PUN PASTI geng party kuali akan masuk kafir dengan sebagai rahmat seluruh alam.
7:46 PTG | 0 comments | Read More

terkini diterengganu ... tok jib tak berani datang ganu

tok jib nampaknya gagal datang ke terengganu, tok jib lebih mementingkan sarawak deposit tetapnya untuk terus berkuasa dari terengganu, atau tok jib tak berani datang menyelesaikan krisis mb terengganu. nampaknya umno terus bermasalah dengan mb yang dilantik. dalam satu penggal saja mb terengganu akan bertukar lagi. 3 mb dalam satu penggal, betapa hebatnya umno memilih mbnya. apakah mb yang lama tidak perform atau ada sebab sebab lain. yang paling perform adalah menibai wang rakyat, pelbagai projek mengaruk dan projek menghabiskan wang rakyat adalah target utama. pembaziran wang rakyat adalah satu yang menjadi agenda utama. naik lagi mb baru makin banyaklah wang rakyat akan dibazirkan. perlantikan mb baru akan memakan wang jutaan ringgit malaysia, makin miskin terengganu yang sudah hampir bangkrap dengan keborosan yang melampau. dengan ketiadaan wang dalam kantung wang terengganu akan menderitakan lagi rakyat terengganu.

semalam mb masih mengadakan mesyuarat exco dalam keadaan amat sedih namun kelibat tok jib belum nampak. apakah tok jib sengaja membiarkan krisis ini berlanjutan atau jib sudah menerima isyarat bahawa dun terengganu perlu dibubarkan bukannya hanya menukar mb saja. oleh kerana jib perlukan masa atau mencari alasan untuk tidak membubarkan dun terengganu yang tengah tenat. sokongan majoriti kepada mb sudah tiada kerajaan umno tidak ada lagi. kerajaan umno terengganu hanya bersandarkan mimpi kerana sokongan mad said kepada razif sudah tiada ini bermakna kedudukan 16 16. jika mb baru dilantik razif pasti tidak akan memberikan sokongan lagi jadi dimana lagi ada majoriti tapi oleh kerana umno yang memerintah pasti di bolehkan. semua boleh.
9:03 PG | 0 comments | Read More

jidin menjawab soalan skema... jawapan sama dengan RAMLI NUH MASA DERIS NATANG disilambam

Written By FZT on 27 April, 2016 | 5:44 PTG

seluruh exco memberikan sokongan penuh kepada EN razif. hahhaha mat jidin risau kalau dia menongkah arus bermakna jidin akan tinggal lagi. riak sudah memberikan gelombang besar dalam pentadbiran umnu di wisma darul iman, peperangan besar sedang berlangsung di dalam kubu kuat umnuuuu. semua bahagian mencalonkan adun masing masing kepada jib kolbu, isu isu semasa menakutkan jib untuk memberikan laluan kepada pilihan raya negeri terengganu sebagaimana sarawak. jib cukup risau jika umnu tumbang lagi dan tiada lagi telaga minyak untuk dicagarkan demi mendapatkan wang lebih cepat dari terpaksa menunggu lebih lama. usaha usaha keras sedang dilakukan agar pihak istana menerima nama baru yang dicalonkan oleh jib. namun kem kem panglima perang sedang hebat mengatur strategi kerana siapa menang orang orang kroni akan kenyang gila.
HAHA HAHA BODOH RUPANYA BERPAKAT
TAPI KENA TANYA SUHAIZAN KAYAT YANG HEBAT
TANYA KOLID SAMUD YANG DIAM MEMBISU SEJAK TIDAK DILANTIK MENJADI TIMB., KUALI
semua kem dari besut setiu hulu dungun marang sedang bergelut mencalonkan adun masing masing demi periuk yang lebih besar selepas mb sekarang di silamban. bagaimana seorang mb dapat bertahan apabila bertembung dengan kuaasa besar. apakah mb razif mempunyai kuasa sekuat iron man atau superman atau menanti hukuman akan dijatuhkan pada mei. razif sedang menghitung hari hari terakhir seorang mb, dan adun adun terenggau menjawab dengan skema kerana tidak mahu menteri besar cap gurubesar akan diturunkan dengan segera. jib makin pening jika nama yang diberikan sultan terengganu tidak berkenan. semua adun sedang berdebar menanti pengumuman namun semua akan berakhir tak lama lagi. kroni kroni tingkat 16 sudah membungkus segala bantal fail untuk dibawa pulang. kuala nerus akan kehilangan mb dan juga seorang adun dan kawasan kuala nerus kawasan yang mana hanya mb yang menang. yang lain kalah menyembah bumi.

semua adun beri sokongan penuh kepada razif namun akhirnya menjadi seperti deris yang mana semua adun memberikan sokongan dan berkumpul di hotel felda residen akhirnya terlepas, deris natang tak diangkat menjadi adun, mad said menaiki takhta, mad said jugak dikatakan menerima sokongan penuh dari adun akhirnya disepak keluar naik lah en razif, apakah jidin mencari jalan selamat kononnya tak mahu bermusuh dengan razif namun riak kocakan sudah berlegar diseluruh terengganu. rakyat terengganu mahu mandat baru bukannya tukar mb saja. mb baru tiada sokongan adun dan tidak cukup untuk menerajui kerajaan selain menjadi kerajaan boneka jib koro koro.
5:44 PTG | 0 comments | Read More

SAH terengganu akan dapat MB BARU

kedatangan maharaja isu ke terengganu dalam masa terdekat hari ni akan menyaksikan perubahan tektikal umnuuu. tektikal maksudnya bagaimana nak membalun duit rakyat terengganu setelah 3 hamlau mb terengganu dari zaman deris natang mad said dan razif. ketiga tiga sama je adunan iaitu membalun duit rakyat dengan segalanya jangan tinggal apa yang ada sampaikan kutip cukai tepi jalan. deris natang terkenal dengan projek pembaziran, terutama projek taman tamadun islam yang mana memuatkan replika ayah pin didalamnya. masjid yang begitu indah akhirnya menjadi masjid perlancongan tanpa berguna untuk meningkatkan syariat islam. dizaman deris juga dilakukan pembinaaan luar akal dan akhirya dizaman dyanasty mad said ianya runtuh menyembah bumi. the longest ROOF without POLE yang dianugerahkan kepada stadium binaan deris menyembah bumi dizaman mad said. taman ilmu idea pok yeh juga menerima nasib yang sama akhirnya sepi kerana kekurangan dana yang telah dipotong oleh mad said.
GELAK KETAWA PENGERUSI KUALI DENGAN PERKASA
ADA MAKNA KOT .. GAMBAR HIASAN
mat said bangga dengan zoo dan jugak perniagaan bebas cukai ditasik kenyir. ratusan juta dibenamkan ditasik kenyir, pembinaan taman rama rama yang mana hutan digondolkan oleh kroni. taman rama rama akhirnya tinggal nama, kawasan bebas cukai dikenyir tinggal nama akhirnya ia akan hilang, ratusan juta dibenamkan tanpa manafaat kepada rakyat terengganu. yang kenyang hanyalah allied. cadangan mad said nak merobohkan pasar kedai payang untuk didirikan hotel 5 bintang yang mana akhirnya akan menolak peniaga kecil melayu ke lembah bangkrap. dimana lagi peniaga melayu nak berniaga dikawasan bandar selain pasar payang, berkat doa akhirnya mad said menyembah bumi. datang pulak mamat cikgu yang bertindak sebagai GURU BESAR, TCS hanyalah cikgu kecik dan tukangkebun yang boleh diarah kemana mana saja  tanpa memikirkan apa akan jadi pada sekolah yang mereka ada. pencaturnya adik yang dikenali sebagai nama mad aweng. bekas pekerja kilang nangkai naik toncang bila menjawab jawatan tcs. akhinrya menerima balasan berkat manusia manusia teraniaya.

hari ini diberitakan maharaja akan datang untuk menyerahkan nama baru sedangkan UMNO TIDAK LAGI MEMPUNYAI SOKONGAN MAJORITI DALAM DEWAN TERENGGANU, MAD SAID SUDAH TAK PERCAYA UMNUUU, razif yang dipecat hanya jadi babu dan tidak akan hadir dalam dewan sampai dewan tamat. ini bermakna mb baru terengganu yang akan dilantik dari kalangan umnu tidak mempunyai kelayakan lagi menjadi mb. tapi oleh kerana maharaja jib datang ia akan menjadi BOLEH sebagaimana dimana mana kalau UMNUUU nak berkuasa. mungkin kalau ada sokongan satu kerusi pun ia akan tetap menjadi MB kerana ia akan kekal selagi umnuuuu memerintah, cumA yang hebat kedengaran suara adun amanah baru buruk berbunyi dan raja pelawak yang berceramah atas hilux. sedang bertungkus lumus memastikan dia akan menjadi calon lagi dan menang dikawasan kuala beruk. azan pkr yang sudah habis masa diterengganu akan berpadu dengan raja pelawak dan adun amanah baru buruk untuk menjadi kuasa besar walaupun ianya dalam mimpi.
9:15 PG | 0 comments | Read More

menjelang MALAM di terengganu ... makin menarik makin membara

Written By FZT on 26 April, 2016 | 9:16 PTG

nasib mb terengganu makin hampir ke penghujung, badan perhubungan umno sudah bermesyuarat dan sudah mengambil kata putus dan menunggu kedatangan maharaja isu di malaysia datang untuk bertemu dengan pihak istana. apakah jib akan menyerahkan nama baru tanpa berbincang dengan umnuuuu terengganu atau mengambil kira semua aspek yang difikirkan perlu, apa jadi jika mb sekarang berkeras tapi sebagaimana yang diketahui mb sekarang adalah paling lembik dan penakut. congakan politiknya amat cetek dan di bawah bayangan abg yang tiada hebatnya jugak. setelah disilambam oleh deris. abg mb terus mendiamkan diri akhirnya menjelma peluang keemasan namun hujan tak mampu menghilangkan kemarau, en razif akhirnya disepak keluar dari tingkat 16. seluruh kroni sedang diturunkan, segala projek akan dihentikan oleh mb baru dan pengeluaran projek baru kepada kroni baru akan bermula. begitulah jika mb umnu terus ditukar. projek lama akan dihentikan dan digantikan dengan idea idea membazir seperti biasa.

BERPEGANG TANGAN RAJA PELAWAK TERENGGANU
YANG MANA MENUDUH PAS AKHIRNYA DIA SENDIRI BERSAMA UMNO
SIANG MALAM KUTUK UMNO KONONNYA AKHIRNYA MEREMPAT MINTAK PROJEK

siapa kah calon calon yang akan mengisi kekosongan razif, apakah pemain lama senior mat jidin yang lebih dikenali mat skema, public speaking yang out merudum atau ada pilihan lain, apakah pilihan baru lebih rendah lulusannya sebagaimana umnuuu kedah memilih bashah yang tiada kelulusan tinggi sebab membantu keluarga sebagaimana kata anak dia, walaupun apa kelulusan yang dimiliki oleh pemimpin umnuuu, pasti membazir dan membaham pitis adalah agenda utama. lihat bagaimana idea dering natang membina taman ilmu akhirnya dicantas oleh mad said dan dicurahkan masuk ke dalam zoo. projek gila mad said dikenyir akan dikenang sebagai idea paling mengaruk yang pernah dibuat oleh mb terengganu. taman tamadun islam dengan pelbagai replika sebagaimana REPLIKA AYAH PIN YANG DIBINA DIHULU BESUT SAMA DENGAN IDEA DERIS NATANG MEMBINA REPLIKA DI TAMAN TAMADUN ISLAM DI PULAU WAN MAN YANG MENELAN BELANJA 500 JUTA. AKHIRNYA TTI INI TERBIAR DAN SEMAKIN SEMAK KERANA KEKURANGAN DANA UNTUK MENJAGA DAN MEMBIAYAI.

idea idea mengaruk mb terengganu akan dapat dilihat lagi selepas perlantikan mb baru terengganu, tidak kira apa kelulusannya pasti idea membazir dan mengaruk dan mendapatkan keuntungan kepada kroni adalah agenda utama bukannya membina segala prasarana untuk membela rakyat terengganu tapi memenuhkan kantung kontraktor yang semakin bocor rabak.  projek gila mad said bengong yang mana mahu meruntuhkan PASAR KEDAI PAYANG DAN MEMBINA HOTEL 5 BINTANG AKHIRNYA MENERIMA PADAH HASIL DOA PENIAGA MELAYU YANG TERANIAYA. APAKAH TANAH DITERENGGANU SUDAH TIADA SAMPAIKAN PASAR PENIAGA MELAYU PUN NAK DIRUNTUHKAN. IDEA MAD SAID AKHIRNYA DITAMAT OLEH RAZIF DAN WANG ITU DIGUNAKAN UNTUK MEMBANGUNKAN JAMBATAN BUKA TUTUP SEBAGAIMANA JAMBATAN DILONDON, TUJUAN JAMBATAN ADALAH MENGURANGKAN TRAFIK SESAK MENJADI LAMBANG KEBOROSAN RAZIF AKHIRNYA AKAN DIBUAT ATAU TAK MASA AKAN MENENTUKAN..... BERSAMBUNGGG
9:16 PTG | 0 comments | Read More

gambar paling sedih dalam PRN SARAWAK

OLEH KERANA KEKURANGAN SOKONGAN AKAR UMBI
KUALI TERPAKSA MENGGERAKKAN PENASIHAT BODOH MEREKA MENGIKAT BENDERA KUALI
KASIHAN SUNGGUH KEPADA PENASIHAT BODOH MEREKA
MENJADI HAMBA BARUA KEPADA DAP DAN PKR
APA PUNYA MALANG NASIB, SAMPAIKAN PENASIHAT UMUM KENA IKAT BENDERA
KASUT KILAT TU

INILAH PADAH MANUSIA YANG MENGGINA ISLAM AKHIRNYA DIHINA DI BUMI SARAWAK
TIADA YANG DATANG MENOLONG
KASIHAN DIWAKTU USIA BEGINI MASIH MENJADI BARUA DAP

KETUA STRATEGI KUALI YANG SUDAH MAKIN MESRA UMNO
DULU DALAM PAS SIANG MALAM DUK KUTUK PAS BAHAWA NAK BERUG DENGAN UMNO
OLEH KERANA SOKONGAN TIADA DAN DUIT PUN MAKIN KURANG
TERPAKSALAH BERBAIK DENGAN UMNUUUU MANA TAHUKAN
LAGIPUN KES BAIAH BELUM SELESAI
KASIHAN PADA HATTA TERSEBUT ALKISAH MENJADI BODOH DAN BANGANG
BAWAK BENDERA KUALI KERANA TIADA YANG MAHU MEMIKUL BERSAMANYA

KOLID SAMAD BAHALOL TAK DIBENARKAN MASUK SEBAB SANGAT BODOH BILA BERCERAMAH
SUHAIZAN KAYAT BILA  MAJLIS PRESIDEN NAK BUANG DAP DAN PKR KERANA BERTEMPUR SESAMA SENDIRI
KOLID SAMAD DULU BUKAN MAIN RIUH DENGAN CELAKA BILA PAS BERTEMBUNG DIKOTA DAMANSaRA
SEKARANG KOLID BANGANG KEHILANGAN BLUETOOTH GAMAKNYA
PEKAK TERUS
yang oren gila melawan ISLAM
tak mahu hudud
yang hijau datang jauh demi islam
walaupun  bukan islam
bengong punya kuali
5:35 PTG | 0 comments | Read More

terkini dari terengganu ... terpanas darul iman

en razif sudah pasti diturunkan dari takhta, esok rabu tiada mesyuarat EXCO, kerajaan negeri tergantung ternoneng. en razif sudah pasrah, dari ceria bertukar mood muram, seluruh kroni berduka cita kerana akan kehilangan telaga emas. paling memalukan bila seluruh darjah kebesaran ditarik balik, wajah sugul en razif sudah kelihatan  seminggu yang lalu,  22 april hari malang buat mb terengganu. jawatan mb terengganu kekal sebagai jawatan SUMPAHAN. sumpahan tidak kekal lama dan panas kepada sesiapa yang menaiki takhta kerajaan negeri terengganu. tok jib yang berhadapan dengan pelbagai isu memalukan dan isu mb terengganu menambah koleksi isu isu memualkan dalam umnuuu.. umno terengganu yang terdiri dari  3 4 kroni yang bersiap sedia mengambil alih pusat pentadbiran tingkat 16. semua kroni sedang menunggu jawapan pasti. siapa yang terpilih mengisi jawatan mb pasti akan mengenyangkan kroni dan seluruhnya.

mimpi mimpi ngeri mb terengganu bermula sebulan yang lalu, desakan dari bekas mb yang gedebe supaya turun tidak diendahkan, dijadikan satu khabar angin akhirnya angin ini menjadi taufan dan puting beliung yang meranapkan rumah anai anai. kerana terlampau mengikut telunjuk abg dalam mengurus dan mentadbir negeri terengganu en razif menjadi mb puppet. segala urusan dicatur oleh abg mb menyebabkan keseluruhan exco meluat dan keputusan akan berubah bila campur tangan dari abg mb, mad said meneruskan usaha menekan mb yang tidak pandai berpecak silat kerana menuruti abgnya akhirnya menerima padah pertama oleh bekas mb mad said, kenyataan demi kenyataan mad said banyak menyerang mb yang dikatakan lemah dan dalam kawalan abg dalam membuat keputusan. mad said bijak mengambil peluang menggunakan kedudukannya sebagai adun kijal membuat usul undi tidak percaya, yang mana speaker terpaksa menggunakan idea bodoh menolak usul dari bekas mb. 

tindakan mad said mengusik dalam dewan dibalas oleh mb dengan menarik segala peruntukan dun kijal dan diurus dan dikawal selia dibawah bangunan SUK terengganu. tindakan ini menyebabkan jkkk kijal dan kemaman bertindak balas mengeluarkan kenyataan menghentam mb. segala tindakan mb ke atas dun kijal dan parlimen kemaman menambah marak api permusuhan mereka. tindakan ini bagai mencurah minyak ke dalam api permusuhan, parlimen kemaman dan dun kijal membuat bantahan dan aduan kepada pihak atasan, masalah kewangan menyelubungi kerajaan negeri yang mana terpaksa memintak sedekah dari kerajaan pusat. tindakan bangang umno dari dungun dulu yang mengusulkan wang royalti dijadikan wang ehsan, setiap kali wang royalti dituntut kerajaan pusat memberikan kenyataan wang ehsan tidak perlu dibayar mengikut masa ditetapkan dan atas pusat nak bagi atau tidak. kewangan kerajaan negeri terengganu yang hampir muflis menambah sengketa permusuhan umno. tungguuuuuuuuuu ada lagi sambungan
2:00 PTG | 0 comments | Read More

party kuali sah barua dan balaci DAP KAFIR

HANYA PARTY KUALI TIDAK bertembung dengan dap dan pkr dalam PRN SARAWAK, INILAH GAMBARAN JELAS PARTY CELAKA INI adalah party yang ditubuhkan adalah untuk menjunjung dan menjilat dap. PKR sendiri yang anggota pakatan tiada harapan bertembung di 8 kerusi dap manakala kuali tidak bertembung dengan dap dan pkr walaupun dimana mana kerusi, inilah hebatnya party kuali, party yang tiada pendirian, hanya menjadi pakturut maklumlah dipimpim oleh mat sabu padaiyapaa. dengan tiada kekuatan selain mengampu dan membodek dan mengfitnah pas adalag slogan baru kuali di sarawak. kalau dap bagi 20 kerusi pasti kuali akan brtanding di 20 kerusi dun kerana semua disudah dibiayai oleh dap, prn sarawak menunjukkan belang sebenar dap dan pkr dalama pakatan tiada harapan. pkr bertembung. APAKAH MAJLIS PRESIDEN BAHALOL PAKATAN TIADA HARAPAN AKAN MENGAMBIL TINDAKAN KEPADA KEDUA DUA PARTY BENGONG YANG BERTEMBUNG DI KERUSI DUN SARAWAK, anjing dap kuali apakah berani bertindak yang menyaksikan mereka ada seekor dalam gabungan bangang ini. IKUTLAH KATA SUHAIZAN KAYAT YANG BERKATA BELAJAR DARI KESILAPAN LALU TAPI APAKAH DIA AKAN BERTINDAK ATAU TERUS BENGONG DAN MENJADI BALACI DAP. BERSAMA MASKOT DAP.
KITA BELAJAR DARI KESILAPAN LALU
SIAPA NAK AMBIL TINDAKAN SUHAIZAN KAYAT KE MENGAYAT HAHHAHAHA
strategi di prn sarawak amat jelas, pkr bermain wayang dengan pas, dap mengarahkan party kuali bertanding di 5 kerusi dengan pas diikuti 4 pkr dan 2 dap, seluruh 11 dun yang pas bertanding semua pakatan harapan meletakkan calonnya walaupun kadar untuk menang 1 persen sahaja, demi menyahut seruan party kafir dap kuali terpaksa bertanding walaupun dikatakan akan hilang deposit disemua kerusi yang mereka bertanding. kuali hanya menjadi pak yet dan pak sanggup akhirnya bn menang didua kerusi tanpa bertanding, dap pkr dan kuali tidak bertanding disitu kerana mereka sudah tahu akan bungkus awal awal lagi, kuali bertanding hanya untuk memenuhi keinginan melawan pas. yang jelas agenda dap untuk menjadi abg besar akan terlaksana, kuali akan memihak kepada dap dan pkr akan tinggal seekor sebagaimana biasa. pkr belum tahu lagi nasib nya disemenanjung, banyak sangat menyertai gabungan menyebabkan pkr tiada kekuatan sendiri selain bercakap besar.

dap dah mula memaki pkr yang dikatakan tiaada kekuatan sendiri, padan muka pkr dan yang pasti pakatan tiada harapan akan tinggal party balaci dan barua bersama dap saja atau sebaliknya, apakah kuali berani tinggal sekor atau memihak yang pasti mereka akan memihak kepada dap dan cuba membuli pkr dengan kadar ahli seposen dengan bantuan ahli dap pasti kuali merasakan mereka sangat hebat untuk menggantikan mana mana party dan tak mustahil KUALI AKAN BERTANDING DI KAWASAN PKR DAN MUSTAHIL KUALI AKAN BERTANDING DIKAWASAN DAP, BEGITULAH CELAKANYA PARTY KUALI, PKR MASIH BELUM SEDAR DIRI
10:18 PG | 0 comments | Read More

TERHANGAT DAN TERKINI DI TERENGGANU ... ILHAM CENTRE TAK DATANG BUAT KAJIAN KE????

krisis mb semakin membarah, dalam satu penggal 2 mb sudah disepak keluar dari wisma darul iman, mad said adalah mb pertama disepak keluar dengan  cara hina, sebelum majlis perkahwinan anaknya mad said diterajang, nasib yang sama terkena pada razif tapi selepas perkahwinan anaknya. mb terengganu sekarang BERGELAR ENCIK RAZIF, SATU SATU MB terengganu yang tidak bergelar membawa gelaran. apakah EN razif mampu bertahan dalam keadaan nazak sekarang. seluruh kroni sudah tumbang menyembah bumi. kroni razif sudah beralih arah, razif sudah dilupakan dan ditinggalkan, kroni baru akan masuk ke wisma darul iman, apakhabar personal assitantnya apa khabar adiknya yang hebat mencatur gerakan tcs apakah dato kewangan berjaya mendaki hiraiki tertinggi atau akan dicantas keluar. nasib semua sudah dihujung tanduk.

apa punya suwey mB terengganu yang diwakili UMNUUU, deris natang berjaya memerintah sepenggal namun selepas itu kaduk naik junjung disepak keluar dari wisma darul iman, kehebatan deris natang dinafikan dengan jayanya, naik awang gedebe dari kijal. awang gedebe menemui ajalnya lebih awal walaupun berjaya mencatur umnu untuk menang dan hampir tewas, kedudukan awang gedebe akhirnya menyembah bumi selepas disingkirkan. naiklah en razif yang berraja dimata bersultan dihati di wisma darul iman, en razif hanyyalah pupput abgnya, abgnya mencatur semua keputusan dan gerakan politik mb. akhirnya mb puppet sudah menunggu masa untuk gugur ke bumi, apakah ini ketentuan ilahi atau kerana ianyA KARMA, selepas kerajaan pas dijatuhkan dengan segala tipu daya oleh pak lalala dengan kerjasama deris natang, semua menjadi cAcamarba, kerajaan pilihanrakyat akhirnya menemui ajal selepas sepenggal memerintah bukannya 10 bulan.

detik detik akhirnya en razif akan digugurkan sudah nampak terang dan nyata, sepatutnya en razif sudah mengemaskini semua nya dan pulang ke rumah anai anainya. kroni kroni en razif sudah boleh berkira kira untuk pulang hiba, datuk basiq apakah masih menunjukkan taringnya atau sudah hilang bisanya. semua sudah seakan terjawab, mad said tak mudah melepaskan orang yang pernah mengkhianatinya dan mad said berjaya membuktikan dia memiliki darah pendekar mata satu. akhirnya mad said menang tko, tapi apakah mad said akan kekal atau terus terkubur dalam jarak waktu yang terakhir.
12:48 PG | 1 comments | Read More

TERKINI DARI TERENGGANU .. MB UMNO HAMPIR PASTI DISINGKIRKAN

Written By FZT on 25 April, 2016 | 1:01 PG

krisis mb terengganu sampai ke kemuncak malam ini, suasana suhu politik yang panas dan cuaca elnino yang kering semakin memanaskan lagi suasana politik. kroni sedang berkampung di setiap daerah pelusuk negeri terengganu, kroni mana akan menang kali ini, kroni razif bakal diturunkan sebagaimana kroni mad said dihapuskan. dulu kroni deris natang dihapuskira selepas mad said mengambil alih tampuk pemerintahan wisma darul iman, tingkat 16 dipenuhi oleh manusia yang memakai pasport besut. besut bermaharajalela di tingkat 16, akhirnya maharaja deris natang digulingkan, seluruh besut terkejut dengan pengulingan tersebut akhirnya membawa sepanduk ke istana dan berarak bersama rosol yang tiada wahyu. semua tunduk hormat kepada deris natang namun istana menolak deris dari menjadi mb terengganu, jika deris natang terus menjadi mb terengganu kroni besut pasti bermaharajalela ditingkat 16 dan seluruh negeri terengganu. begitulah hebatnya dynasty besut bermaharajalela di wisma darul iman,
selamat tinggal JIb jagalah diri baik baik
akhirnya maharaja deris tunduk kerana tidak diperkenankan oleh istana., deris membawa balik watikah dan disambut oleh kroni besut namun istana menolak mahu tak mahu umno mencari seekor adun yang berani menentang deris natang, naiklah mad said dengan gahnya, mad said menerima perlantikan menjadi mb dengan tiada sokongan adun umno terengganu, semua melawan mad said, exco exco menjadi duri dalam daging dalam pentadbiran mad said, mad said memimpin wisma darul iman dan kroni kemaman bermaharajalela dalam wisma darul iman, kroni besut disepak keluar dengan hina, projek taman wahyu akhirnya sepi kerana disekat dan dihantar ke kenyir dan kemaman, ratusan juta hanyut dalam kenyir dan pembinaan kijal baru. kroni mad said bermaharajalela ditingkat 16, membalun semua projek, sampaikan projek menternak kupu kupu dan projek pulau bebas cukai yang tidak masuk akal dikenyir, akhirnya sepi setelah kroni kuala nerus menaiki takhta. mad said disepak waktu menyambut menantu. mad said dimalukan. mad said berdendam...

akhirnya raziif naik ke wisma darul iman, walaupun mad said tidak meletakkan jawatan, gah dilantik dan nampak serasi dengan pihak istana, menerajui terengganu dengan perwatakkan cikgu akhirnya membawa perangai guru besar melawat cikgu cikgu. dikawal selia oleh abg dalam pentadbiran, adik beradik bermaharajalela dalam wisma darul iman, pertukaran tcs dicatur dan diatur oleh mereka, abg menguasai pentadbiran yang mana banyak mengarah dari mendekati rakyat dan pegawai kerajaan. mereka merasakan tcs hanya budak suruhan menyebabkan ramai tcs memberontak akhirnya disepak, kemuncak kehebatan adalah menyekat peruntukan dalam dun mad said, mengamuk sakan mad said dengan jkkkkkkk pun mengamuk bila razif menggunakan kuasa veto menyekat peruntukan menampakkan kuku besi., senarai nama calon pru yang akan datang sudah disiapkan. namun kehangatan hingga ke petang namun, MB razif terjejak wayar panas dan terus terbakar, seluruh kroni tengah terbakar dan hanya rentung menanti mereka.......
1:01 PG | 1 comments | Read More

TERKINI TERHANGAT DUN terengganu semakin hampir untuk dibubarkan....

Written By FZT on 24 April, 2016 | 8:12 PTG

Zahid kelihatan di Lapangan Terbang Kuala Terengganu hari ini
zahid komedi ketika turun dari chooppper
kelihatan kroni mb semakin sunggul
kasihan
kemelut terbaru menyaksikan razif mb paling singkat tapi sampai jugak setahun dan tak sebodoh dan sebangang nizar yang menjadi mb hanya 10 bulan. oleh kerana terlalu mengikut kata dap kafir jadi nizar seperti tunggul kayu bersama mad awang bengong. razif dilihat semakin dipinggirkan dari majlis rasmi, apakah mad said menjadi hero tapi hero mad said selalu tak sampai kepetang kerana mad said hanya panas tahi ayam, jika mad said keluar umno pukul 12.00 pukul 12.01 minit mad said akan kembali menjadi ahli umnuuuu.. party yang sedang gila diterengganu sekarang adalah party amanah yang tidak mempunyai satu kerusi tapi diberitakan akan  mengumumkan akan bertanding diseluruh dun terengganu dengan kekuatan ahli 129 ahli berdaftar, miqdad dijangka akan bertanding di dun rhu rendang dan mat sabu padaiyapa akan bertanding di dun bandar menggantikkan azan, raja pelawak terengganu raja torin akan bertanding didun ladang kerana dikatakan mempunyai pengikut kuali hampir 100 ribu menjelang tahun 3030. amanah sudah siap mengisi borang 32 dun terengganu dengan dicop mohor oleh lemang raja penipu. nampaknya semua jentera kuali akan turun dari sarawak  abg kerder akan bertanding di dun pengkalan berangan.

suasana malam yang hangat menjelang pagi esok, majlis rasmi banyak dibatalkan, suasana sangat hangat dan umno sedang bertafakur sekarang, sokongan kepada mb yang ada sudah tiada, pian raja disebalik mb mula tunduk membeku, mb sekarang berada dihotel milik abgnya menantikan keputusan samada dikekalkan atau disepak terajang keluar dari wisma darul iman, segala kroni mb akan diturunkan mulai esok, hasrat menjadi suk akan mula turun dan digantikan dengan kroni lain jika dun tidak dibubarkan. kekuatan mb tiada lagi kerana sokongan sudah habis, siapa yang menjadi pilihan istana, pas mengambil sikap berhati hati walaupun kuali sedang sibuk diterengganu sekarang, raja pelawak sedang keluar masuk. azan pun dikatakan sedang melobi jawatan exco walaupun dikatakan jarang berada diterengganu. HARAPAN TERBAIK RAKYAT TERENGGANU ADALAH DUN TERENGGANU DIBUBARKAN SERAH KEMBALI KEPADA RAKYAT.
8:12 PTG | 1 comments | Read More

pkr dan dap berparang merebut kerusi ... kuali diam membisu maklumlah barua dan balaci

Written By FZT on 23 April, 2016 | 11:06 PG

dap sudah merembat 10 kerusi pkr untuk memastikan mereka nak menang besar dalam strategi dan perkiraan mereka, dap ingat mereka akan menang lagi kali ini, dap lupa bahawa circle sudah kembali dap akan kembali mampus dengan segala kesombongan. pkr yang masih lupa diri yang mereka kalah teruk walaupun bertanding banyak kerusi. kuali hanya menadah mana mana kawasan yang mereka boleh bertanding, mana mana kerusi yang dap dan pkr tidak mahu pasti kuali akan menerimannya, kononnya atas nama pakatan tiada harapan, lagipun kuali kena kotakan kata mereka selama ini mereka boleh berbincang dengan party lain walaupun sudah rasmi kuali hanya anjing kepada dap dan pkr.  kuali tidak ada nilai apa apa untuk bertanding sekadar mencukupkan kerusi untuk menentang bn di sarawak, semua kawasan kuali dapat adalah sisa sisa pkr dan dap yang mana mereka tidak mahu bertanding dikawasan itu.
PARTY KAFIR DAP NAK JADI BIG BOSS
SENANG LAH NAK SAPU DUIT DI SARAWAK PULAK
YANG PASTI DIPENANG MEREKA DAH SAPU SEMUA
LEMAN RAJA PELAWAK DAPAT TAK??? MUNGKIN TERUS PAPA KEDANA
MANA HILANG ABG KERDERR YANG GILA AKHIR TAK TERMASUK DALAM SENARAI CALON
pkr yang menuntut 5 kerusi namun dap sudah memastikan semua dalam dakapan mereka, mereka tahu bahawa pkr tidak mempunyai kuasa apa apa untuk menuntut kerusi, bian baru tidak akan menuntut sampai akhirnya dap sudah tahu bahawa pkr hanya pak turut. DAP pasti mengetahui bahawa pkr akan menurut kata dan perintah mereka, mana berani bian baru nak menentang dap, nuar sudah dihantar masuk ke dalam sel sungai buluh. azmin sibuk dengan mahathir dan umnuuu. siapa lagi nak diharapkan, jijah hanya jadi boneka bodoh seperti biasa, nak harap pengerusi kuali silap lah. pengerusi kuali mana boleh bincang dia akan setuju belum bercakap kena jerkah diam terus.
11:06 PG | 1 comments | Read More

party kuali mencabar pas di 5 kerusi dun sarawak

gambar pengkhianat islam sedang bergelak ketawa
mengumumkan calon wakil kuali kerana pengerusi kuali diharamkan masuk sarawak

ADA BERITA DIKATAKAN SALAHUDIN SENGAJA MENGHANTAR SURAT KEPADA SARAWAK UNTUK MENAHAN KEMASUKAN MAT SABU KE SARAWAK
DAN DENGAN KETIADAAN MAT SABU SEBAGAI PENGERUSI KUALI
SALAHUDIN MENAMPAKKAN SISI JAHATNYA MENCILOK KUASA MAT SABU

MAT SABU TIDAK LAYAK MEMIMPIN PARTY KUALI PUN
SELAIN MENJADI BARUA DAN BALACI DAP
MAT SABU TIDAK MAMPU KEMANA MANA
DIKUBU PAS PUN MAT SABU TEWAS TERUK
DITANGAN NENEK PUN MAT SABU KALAH TERUK
INIKAN PULA BERSAMA KUALI

KEMANAKAH HILANG ABG KERDEE YANG DIKATAKAN CALON HEBAT DIBETING MARO
KASIHAN ABG KERDER AKAN DIKERDILKAN SELEPAS INI
SELEPAS DIBODOHKAN OLEH NUAR TAHIR
ABG KERDER DIPINGGIRKAN KASIHAN
NASIB BADAN DAH LAH BODOH BANGANG PULAK TU
AKHIRNYA TIDAK DICALONKAN KERANA TIDAK MAMPU MENANG
DEMI MENGELAKKAN MALU ABG KERDER KONONNYA MEMBERIKAN LALUAN
KASIHAN.... JADI BALACI DAN BARUA LAGI ELOK
12:32 PG | 0 comments | Read More

pakatan harapan makin tiada harapan nak menang

Written By FZT on 22 April, 2016 | 9:20 PG

selepas pemimpin dap letak jawatan giliran pkr pula meletakkan jawatan, kepercayaan rakyat kepada pakatan harapan makin luntur kerana pakatan harapan mengambil langkah bodoh sombong, kononnya dengan kekuatan yang mereka ada mereka mampu mengambil alih kerajaan walaupun pada hakikatnya mereka tak ada apa apa kekuatan selain sembang deras begulung depan media, perebutan kerusi, dap nak jadi abg besar dan pkr tidak mahu kalah. demi kuasa mereka akan bertanding sesama sendiri. perebutan kuasa antara dap dan pkr makin besar, bian kuasa pemutus dalam pkr telah berucap bahawa mereka sanggup menentang dap 3 4 penjuru demi memastikan pkr dapat bertanding. party kuali sebagai anjing kurap mereka terus diam membisu tak ada satu ucapan pun kerana party kuali tahu bahawa tiada kawasan selamat untuk mereka cuma berharap dapat satu kawasan yang membolehkan mereka menang kalau tak hilang deposit.

pesuruhjaya party kuali pun tidak dibenarkan masuk, terbaru kolid samad bangang pun tak dapat masuk sarawak akhirnya dihalau balik, mungkin party kuali hantar aje greencock atau alkusyen yang hebat. duk depan pc gebang hebat. atau antor je sb pencen yang dikatakan mampu mencari rahsia risik walaupun hanya auta dilaporkan. kenapa kuali tidak hantar ramai lagi yang hebat dalam persada politik auta dan fitnah, kolid samad terkenal dengan fitnahnya akhir tidak dibenarkan masuk. dikatakan kuali mengambil alasan ini jika mereka tidak dapat menang satu kerusi dan hilang semua deposit.  kuali masih lagi pemimpin hatta diam je sejak ditabalkan menjadi raja dikuala krai, menipu rakyat krai tidak datang lagi selepas menjadi ahli party kuali. yang ada leman raja pelawak dunia. baca ayat quran mengaruk dan terjemah ikut sedap je. tak apa mad awang kan ada boleh halalkan yang haram dan haramkan yang halal.

9:20 PG | 0 comments | Read More

dap dan pkr amanah pun akan hilang kerusi jika bertanding 3 4 penjuru

Written By FZT on 21 April, 2016 | 6:39 PTG

nampaknya galak sangat pemimpin dap amanah dan pkr mengatakan pas akan kalah jika tidak bersama mereka, apakah mereka lupa bahawa mereka juga akan kalah jika pas meletakkan calon dikawasan dun dan parlimen mereka,  party kuali tidak akan menang walaupun satu kerusi jika bertanding 3 atau 4 penjuru, dengan tiada kekuatan selain menjadi anjing dap dan balaci pkr pasti party kuali akan hilang deposit, apakah mereka lupa bahawa pengerusi kuali sendiri kalah dikawasan kuat pas, walaupun diberikan kerusi selamat namun pengerusi kuali tetap kalah dengan majoriti besar dan tak mustahil pengerusi kuali tidak akan lagi menjadi parlimen dan dun, pengerusi kuali dikatakan akan bertanding di dun dan parlimen kali ini bagi menguji pengaruhnya, dari feedback yang diberikan tiada satu kawasan yang nak pengerusi kuali bertanding.

dap dan pkr jangan ingat mereka boleh menang dengan mudah jika pas jugak meletakkan calon dikawasan yang mereka menang sekarang. dap jangan anggap mereka kuat selepas berkurap dengan cikdet, apakah melayu akan mengundi jika cikdeet bersama mereka, melayu tak mudah lupa walapun cikdet mengatakan melayu mudah lupa, mahathir gagal mengambil alih kelantan walaupun dikatakan maharaja UMNO waktu itu. kekuatan cikdet sudah habis expired sudah tamat tarikhnya. melayu tak akan mengundi dap kecuali beberapa kerat je yang makin syok dengan kafir dap. apakah dap merasakan mereka akan mendapat undi melayu jika mereka berputus arang berkerat rotan dengan pas, apakah pkr jugak berfikir mereka sangat kuat, yang pasti akan menjelmakan kuasa mereka atau akan menerima nasib kehilangan negeri, apakah pkr dan dap tidak akan kehilangan negeri jika tidak bersama pas???? berfikir dengan terang bukannya berfikir secuit otak like mso greencock.
6:39 PTG | 0 comments | Read More

muka muka bangang yang dilarang masuk ke sarawak

Written By FZT on 20 April, 2016 | 6:10 PTG

bahalol wal tolol u,mnoooo
urusan perniagaan wakakkakka

si tolol ikan bakar
BALACI DAP
PENGFITNAH ULUNG

TOK GURU PADAYAIPA
DILARANG MASUK SARAWAK
6:10 PTG | 0 comments | Read More

TERKEJUT DENGAN PENGISTIHARAN INI

Written By FZT on 19 April, 2016 | 5:22 PTG

KEMBALI KE PANGKUAN PAS
AMANAH BOLEH JALAN DAAAA
MAT SABU PADAIYAPPA 
LAWYER KEMBALI SEMULA
KASIHAN AMANAH
YG TINGGAL LEMAN RAJA LAWAK YANG SENTIASA PELAWAK
5:22 PTG | 0 comments | Read More

selepas jadi anjing DAP, amanah mengorak langkah menjadi balaci UMNO pulak

greenbox atau lebih dikenali sebagai blogger barua dap mengesahkan party amanah malaysia merupakan party anjing yang mana akan menurut perintah tuannya asalkan mendapat habuan, amanah malaysia mengesahkan akan bertanding semua kerusi pas walaupun ahli tak sampai 10k, pengerusi amanah selangor izaham yang menibai sumbangan derma pas untuk membiayai kegiatan amanah yang miskin berkata bahawa tak amanah akan bertanding diseluruh kawasan dun dan parlimen pas mewakili pakatan harapan, kata kata izham mengesahkan bahawa amanah sudah berjaya menjadi barua dan balaci umno pula, pertemuan mat sabu dengan noh omar mengesahkan bahawa agenda untuk berlawan dengan pas disahkan. mat sabu sudah bersedia menerima dana dari umno, kedatangan cia ke pejabat utama amanah adalah membincangkan bagaimana untuk menyalurkan dana dari yahudi tanpa diketahui oleh penyokong amanah. wang sumbangan akan diberi kepada pemimpin atasan amanah. wang yang banyak disediakan oleh yahudi dengan slogan bangun menentang ISLAM. amanah menajadi pengkhianat utama islam selepas dibela oleh dap dan umnoo.
tuan guru mat sabu PADAIYAPAAA
berbekalkan semangat anjing sebagaimana kata leman raja pelawak malaysia undi lah oren walaupun hanya bertanding 13 kerusi hasil ehsan dari dap dan pkr. tiada satu kerusi yang mampu amanah menang di sarawak, ia akan menjadi kubur dan hilang deposit kepada calon amanah, walaupun belum dimuktamadkan lagi amanah tidak akan bertanding kerana tiada gerak kerja hanyalah selain bercakap tong kosong. dengan keupayaan leman raja pelawak pasti amanah berkubur dengan lebih cepat, amanah akan bertanding dikawasan hitam yang mana keputusan sudah dapat dijangka. amanah bercakap besar sementara belum hilang deposit tapi tak apa dana yahudi dan kafir sudah mengalir masuk ke dalam acc amanah, leman raja pelawak antara penerima imbuhan. mat sabu tidak dibenarkan masuk ke sarawak kerana ia seorang penipu. jadi bagaimana seorang penipu tidak boleh masuk sarawak hanya boleh berada di kawasan dewangan undangan diwakili oleh dap kafir. mat sabu tak bercakap sepatah pun dalam meeting pkr dap dan amanah, hanya mengangguk macam burung belatuk, TUJUAN UTAMA AMANAH ADALAH BUNUH DAN HALANG ISLAM DARI BERKEMBANG.
10:22 PG | 0 comments | Read More

pakatan harapan yang tiada harapan akan berkubur lebih cepat

Written By FZT on 18 April, 2016 | 6:22 PTG

chong cien jen mewakili party kafir dap menyatakan jika pkr tidak mematuhi perjanjian ini bermakna pakatan harapan akan pecah lebih cepat atau DENGAN PERKATAAN LAIN MAMPUS LEBIH LAJU, KETUA dap sarawak yang sama mengumumkan putus kerjasama dengan pas dulu, sekarang kepala dap bangang nak putuskan dengan pkr pulak, selepas ni apakah AMANAH akan mengambil semua kerusi pkr selepas hanya dap dan amanah yang tinggal dalam pakatan tiada harapan. apakah mat salbu akan berani nak bercakap atau angkat mata dengan kafir dap, maklumlah party amanah party anjing dan barua dap mana akan berani bercakap banyak. jika hina kafir dap tak boleh dimAta geng amanah yang celaka tapi hina islam amanah ok tak apa yang penting jangan maki kafir dap amanah pasti marah tak caya tanya mat salbu.
party anjing dap bertanding semua dun 7 parlimen pas tapi pas nak bertanding lebih dari itu
kerusi dap pun pas nak bertanding kasihan amanah
pkr akan bersendirian menghadapi prn sarawak, pkr tidak mahu menyerah kalah dalam perebutan kawasan, bian baru akan mempertahankan tindakannya jika tidak, dap akan makin besar kepala selepas ini jika pkr menurut perintah dari kafir dap. lihat apakah berani pkr melawan kehendak kafir dap dalam prn sarawak., apakah azmin jijah berani berdepan dengan dap, amanah tak payah cakaplah sebab amanah tak termasuk dalam party yang boleh bercakap, party amanah hanyalah anjing kurap dalam pakatan tiada harapan, tiada kerusi diberi pun tak apa kerana amanah tak ada apa apa kekuatan selain menjadi anjing untuk menyalak pas. amanah akan bertanding diseluruh kerusi pas. yang paling penting menurut perintah tuan dia, balaci tak kisah bertanding dimana mana sebab sudah tahu mereka akan kalah diseluruh kawasan kerana tiada apa apa kekuatan selain fitnah.
6:22 PTG | 0 comments | Read More

prn sarawak satu catatan

7 mei akan berlangsung prn sarawak, 82 kerusi akan dipertandingkan, 11 kerusi dun baru dibuat, pertambahan kerusi 11 menyebabkan pertandingan makin luas dan makin melebar, 11 kerusi baru nampak akan memihak kepada barisan nasional walaupun dikatakan party maulama amanah akan bertanding 13 kerusi hasil sisihan pakatan harapan. kerusi yang ditandingi oleh amanah kebanyakan akan berdepan dengan pas dan amanu. 3 penjuru atau 4 penjuru akan berlaku didun sarawak dan akan memberikan kelebihan kepada amanuu. kehadiran amanah lebih banyak merosakkan mood pengundi. kehadiran amanah amat menyusahkan pembangkang, pkr dan dap amat tidak senang dengan kehadiran amanah kerana kerja kerja party amanah hanya mencari ahli bukannya berkempen sebagaimana party lain. dap sarawak dengan nafsu kuda bangkit untuk bertanding 29 kawasan dun dan akan bertindih dengan beberapa dun dengan pkr. oleh itu bukan hanya pas dan amanah akan berlaku 3 penjuru bahkan dap dan pkr juga akan bertanding sesama sendiri.
tak dapat ceramah di kedai SARAWAK Di nogori cukuplah
tak dapat masuk sarawak kerana ?????
sebagaimana biasa BARU bian atau BIAN baru akan mengamalkan politik keras kepala kerana hasil risikan terbaru baru bian hendak menjadi ketua menteri jika sarawak dapat ditawan, nafsu kuda bian dan  dap sudah dapat dikesan bila mereka berebut beberapa kawasan walaupun pakatan tiada harapan sudah memutuskan siapa bertanding disitu, azmin dan pemakan rasuah guang end sudah bersetuju untuk berkrompromi. hakikatnya dap dan pkr sarawak tak mahu menerima keputusan ini. dap mahu menunjukkan kehebatan dan akan meminggirkan mana mana party yang tidak mahu mengikut telunjuk mereka. party racist DAP sudah memutuskan akan melanggar mana mana party yang tidak mahu mendengar kata mereka. amanah tidak menjadi kudis kepada mereka kerana mereka tahu amanah akan diam bila mereka mengugut nak menarik balik dana dan amanah akan diam dari menyalak. yang menjadi masalah adalah pkr yang tidak mahu bertolak ansur. bian sudah menempah kot baru untuk menjadi km jika termenang.

pkr dan dap pasti akan bertanding satu sama lain dikawasan yang sama. hasilnya sudah diketahui. yang kalah akan jadi arang dan abu, yang penting adalah kuasa. dap party kafir lagi racist pasti mahu menang dimana mana mereka bertanding.
8:44 PG | 0 comments | Read More

peperangan dap dan pkr disarawak sedang hebat berlangsung

Written By FZT on 17 April, 2016 | 7:46 PG

party kafir dap merampas 10 kawasan pkr dalam prn sarawak yang akan datang. satu 2 dun akan bertindih di kawasan pas, amanah diam membisu, menerima saja kawasan mana yang tak mahu oleh pkr dan dap barulah amanah dap, amanah sebagai anjing dap tak akan dapat cakap banyak sebab apa yang diketahui bahawanya amanah akan hilang semua deposit di 13 kawasan dun yang akan mereka tandingi atau hanya bercakap besar. pengerusi amanah mat sabu akan berada dikawasan airport untuk memberikan arahan kerana mat sabu tidak dibenarkan masuk. DIKATAKAN BAHAWA ORANG DALAM AMANAH SENDIRI YANG MEMINTA KERAJAAN SARAWAK MENGHALANG KEMASUKKAN MAT SABU KE SARAWAK. INI ADALAH BAGI MENUNJUKKAN KELEMAHAN KEPIMPINAN MAT SABU. USAHA USAHA MENJATUHKAN MAT SABU SEDANG GIAT DIJALANKAN SEKARANG.

PKR DIBAWAH baru bian atau sedang BIAN sudah bertempik mahu menggunakan kuasa veto demi menjaga airmukanya. baru bian nampaknya mencantas kuasa azmin dan dalam prn ni akan berlaku pertembungan 3 4 penjuru sesama sendiri pembangkang pakatan bodoh harapan. amanah terus diam membisu kerana tidak dipanggil bersama untuk mengadakan rundingan kerusi. amanah menerima saja dimana kerusi kosong sebab ahli amanah hanya 2 ekor di sarawak, seekor abg kerdil 2, abg kerder akan bertanding dibeting maro kerana mahu memecahkan undi pas disana. umno sudah nampak jalan terang. wang deposit geng amanah yang menjadi calon akan dibayar. mat sabu sudah bersetuju dengan strataegi ini, walaupun hilang deposit amanah tetap dapat banyak wang untuk nuar tahir berbelanja mewah. sampaikan asmuni awi terus dipintas wayar melihat angka kekosongan dalam akaun amanah.
7:46 PG | 0 comments | Read More

tergempar ... wajah syaitan dirakam dengan JELAS

Written By FZT on 15 April, 2016 | 1:11 PTG

ltte
INILAH WAJAH SEBENAR WAJAH SYAITAN YANG AKHIRNYA MENJADI TIMBALAN KETUA MENTERI DAP KAFIR DI PENANG

PATUTLAH DAP KAFIR MENGHALAU ORANG ISLAM
RUPANYA TIMBALAN KM ADALAH SYAITAN

DAN KAWAN KAWAN SYAITAN MESTI DARI GENG GENG TAK AMANAH
KORUPSI
PENIBAI HARTA RAKYAT
DAN SEGALA JENIS SYAITAN ADA DALAM DAP

PENGGANAS YANG TERLEPAS DARI PANDANGAN POLIS MALAYSIA
BAGAIMANA SEEKOR PENGGANAS BOLEH JADI TIMBALAN KM PENANG
PENGGANAS TAMIL ELAM

DAN TAK MUSTAHIL DIPENANG AKAN ADA PEMBUNUHAN ORANG ISLAM  JIKA PENGGANAS TAMIL ELLAM DIKEKALKAN MENJADI TIMBALAN KETUA MENTERI

PATUTLAH DAP KAFIR MENENTANG KERAS ISLAM

1:11 PTG | 0 comments | Read More

kalau nazri ajis bagi comment menang sah bangang

nazri ajis seekor menteri yang dilantik oleh mahathir dan berada dalam menteri dijabatan perdana menteri paling lama sekali, menjawat jawatan menteri kerana sifatnya seekor pengampu pembodek dan segala jenis ada pada dirinya. menteri paling bangang ini akan buat apa saja kenyataan yang dia sendiri tidak kisah apa apa pun. yang penting katanya mempertahankan ketua walaupun salah sekalipun. pendirian ini yang menyebabkan najri ajis menjadi menteri fosil lama dijabatan perdana menteri, siapa saja jadi pm akan disokong asalkan jawatannya kekal abadi. itulah hebatnya menteri najri ajis. kita ada orang sendiri itulah kata tolol dari najri ajis yang memang akan bercakap tanpa kisah apa apa dalam hidupnya.

hebat jadi najri ajis. takut sangat kehormanian terjejas macamlah dia tahu apa itu harmoni. yang penting bagi najri ajis dia akan selamatkan dirinya dan kenyataan dia dia sendiri tak akan ingat selepas dia ucap. risau sangat dia tentang negara dia tahu ke apa keharmonian. kalau orang islam tak pertahan islam siapa nak pertahan tak akan nak bagi umno dan amanah pulak nak mepertahankannya yang sah sah dan menjadi talibarut cia dan yahudi. amanah pun dah tak kisah sumber mana mereka dapat asalkan dapat duit. dan tak mustahil amanah akan mendapat dana lebih banyak selepas ini. penentangan mereka kepada islam akan membantu amanah mendapatkan laba yang banyak. hebat tak bukan ke sama je amanah dan umnuuuu.
8:21 PG | 0 comments | Read More

YB STAMPIN BERLAGAK ANJING

Written By FZT on 11 April, 2016 | 10:50 PTG

SAYA YB KAWASAN INI
JADI SAYA BOLEH MASUK KEMANA MANA BILA JADI YB

INILAH CONTOH KETOTOLAN  YB DAP

KALAU YB NI JADI YB KAWASAN PENJARA PASTI DIA BOLEH MASUK PENJARA
KELUAR MASUK PENJARA TAK PERLU APA APA PERATURAN

HAMJADAH NI TAK TAHU PERATURAN ATAU MEMANG CELAKA BERLAGAK NAK MAMPUS
TAPI KALAU TANYA GENG AMANAH PASTI BERSETUJU SEBAB MEREKA ADALAH BARUA DAP
10:50 PTG | 0 comments | Read More