FZT TWITTER

DENGARLAH RADIO PAS

tetamu

Total Pageviews

FZT

Foto Saya
Bicara tentang apa saja menyanggah fitnah

Search This Blog

Memuatkan ...

Mat said bengong akan dibuang

Written By FZT on 24 April, 2014 | 11:18 PG

nampaknya mat said akan dibuang, mat said tengah berjuang habis habisan supaya dikekalkan sampai ke akhir penggal, sebab tu mat said tak mahu menjawab dan tidak memberi sebarang komen dalam pertanyaan wartawan. tak mahu komen sebab tak mahu melayan tulisan khabar angin dari blog dan fb, sebab tu mat said dah tutup facebook. mat said bila masanya dia buka facebook, mat said orang yang paling anti kepada kemajuan teknology. mana mana teknology yang masuk ke poket baru dia berminat. sampaikan ebook dengan notebook pun mat said tak tahu nak beza. selepas menghabiskan beratus juta projek ebook, mat said memasuki era baru pulak, memasang smartboard pula sedang dijalankan diseluruh terengganu

khabar angin ke surat khabar ke adalah berita panas yang sedang panas dalam wisma darul iman, mat said tengah mencari perlindungan untuk memastikan dia terus kekal berkuasa dalam kerajaan negeri terengganu. setelah merompak dengan rakusnya selama sepenggal menjadi mb dan masuk penggal kedua mat said lebih ganas. projek projek gajah putih mat said akan terus berkembang jika terus dibiarkan. usaha usaha berterusan dari puak puak penentang umno terengganu kepada mat said semakin jelas dan nyata. keadaan ini menakutkan mat said. setelah ia sombong dengan pihak pembangkang bila dia merasa dia kuat. walaupun speaker dewan dikatakan orang mat said namun ia boleh bertukar wajah bila bila masa itu yg akan menakutkan mat said.

nama nama bakal mb sudah diramal dan ada yang sudah berkira kira nak mengambil alih jawatan mb terengganu. dan paling menakutkan mat said adalah pembuangan akan dilakukan dalam keadaan tidak sedar. dulu mat said boleh bergantungg pada kuasa lain untuk menahan asakan menggila dari puak penentangnya tapi sekarang kuasa itu tidak lagi mahu bersama mat said lagi. mat said bersendirian dalam melawan kuasa kuasa yang mahu dia meletakkan jawatan mb terengganu. mat said perlu kuat waktu ini walaupun bersendirian melawan arus yang makin menggila.
11:18 PG | 0 comments | Read More

MP UMNO MALOAN PERTAMA TAK SETUJU HUDUD

Written By FZT on 23 April, 2014 | 11:50 PTG

Minta Umno sokong laksana hudud kerja sia-sia – Nur Jazlan


“Jika tidak, datuk nenek kita telah melaksanakannya (hudud) sejak lama dulu. Secara peribadi saya tidak menyokong ini (pelaksanaan hudud),” kata Nur Jazlan kepada The Malay Mail Online ketika dihubungi.

kan senang kalau buat kenyataan begini, tak payah nak bagi pelbagai ulasan dan pelbagai andaian.
11:50 PTG | 2 comments | Read More

GST Tak payah lah DEMO, kita buat pungutan suara

apakah tak ada cara lain nak tunjukkan kepada kerajaan bangang umno bahawa rakyat tak setuju kepada GST, kepada SUARAM kalau tak setuju kepada GST kenapa tidak diadakan Pungutan suara, pungutan suara bukan hanya boleh dilakukan kepada hukum islam tapi benda benda lain. tak payah lah nak berdemo buang karan, buang segalanya, GST tetap akan dijalankan jugak walaupun ada bantahan, bagaimana rakyat malaysia atau penganut agama islam melihat GST ini samada ia melihat sama seperti melihat hukuman hudud ataupun lebih besar dari itu. mengapa tidak ada penganut ugama islam tak menganjurkan pungutan suara rakyat dalam menentukan rakyat malaysia bersetuju dengan GST atau tidak.

kalau dalam hukum islam semua balaci pencacai yang menentang perlaksanaan hukum islam boleh memberikan pelbagai alasan mengapa tidak dalam isu GST. ia lebih menyeluruh, mengapa nak adakan demo lebih dari apa yang disuruh oleh agama islam. beria ia sangat nak berdemo pasal GST tapi dalam hukum islam banyak lak alasan hujahan bangang dan biol. kalau nak bercakap nak berhujah jangan ada double standard dalam menentukan apa hala tuju yang hendak diperjuangkan. alasan kehilangan sokongan rakyat adalah hujah lembu yang selalu dilaungkan oleh penentang hukum islam. BERHENTI JADI ISLAM LAH DARI BERHUJAH DALAM USAHA MENOLAK HUKUM ISLAM. lagi senang nak hadap yang diluar dari yang didalam. telunjuk lurus kelingking berkait kait.

1 mei tidak perlu demo GST tapi demo untuk hukum hudud. mengapa pas pun sama berminat sangat nak berdemo dalam soal gst tapi kenapa tak berminat untuk berdemo kepada hukum islam. kita tengok sejauh mana penganut islam yang datang untuk berdemo pasal hukum islam. apakah islam sama seperti islam raja azmi, erma fatima, islam zaid berahim atau islam yang menerima seluruhnya tanpa banyak soal, apakah ingkar sebahagian yang lain dan menerima sebahagian yang lain. penyokong islam jangan bangang melantun lantun sangat dalam soal ini. gst pun tak payah lah berdemo buat pungutan suara apakah suara nak lebih banyak dari suara tak nak.
10:51 PG | 0 comments | Read More

penganut islam jangan bangang sangat

dalam keadaan sekarang yang menentang pembentangan hukum hudud adalah dari penganut islam sendiri, dengan segala kebodohan dan kebangangan menentang pembentangan itu berlaku di parlimen malaysia. dari yang mengaku perjuang islam sampailah kepada penganut islam yang berbuih buih. semuanya menentang untuk dilaksanakan undang undang islam, kebangangan penganut islam makin terserlah. sisi bodoh penganut islam terus bercambah dengan memberikan pelbagai andaian bodoh dan bengong. suara suara sumbang terus berkumandang. yang kuat menentang hukum islam adalah dari penganut islam sendiri. kalau begini penentangan yang ada ia merupakan satu tanda yang bagus untuk perjuangan islam.

bagaimana seorang islam yang mengaku dirinya islam boleh mengemukakan pandangan kerajaan kelantan perlu melakukan pungutan suara jika ingin melaksanakan hukum hudud. mengapa hukum kafir yang ada dalam malaysia tidak perlu kepada pungutan suara, jika ini satu pandangan dari kaum kafir tidak menjadi soal tapi jika ianya datang dari otak penganut islam ia memberikan satu masalah. bagaimana berjayanya yahudi dan nasrani mendidik penganut islam dimalaysia, sampai satu tahap pembentangan hukum islam adalah satu kesilapan dianggap oleh pejuang islam kononya, risau kepada sokongan akan tumbang kerana nak sangat melaksanakan hukum islam.

dalam islam tak perlu diadakan pungutan suara jika ingin melaksanakan hukum hudud, bagaimana brunei boleh melaksanakan tanpa perlu ada pilihanraya atau pungutan suara, ia boleh berjalan tanpa banyak soal. dimalaysia banyak sangat pendapat yang begitu tolol dan bangang. samada menjadi popular atau tidak kerana pembentangan hukum hudud tidak perlu dikisahkan sangat, walaupun mewakili 44%  undi popular dikelantan, pungutan suara tidak perlu diadakan. bagaimana cukai gst tidak dipandang pun oleh puak puak maloan ini untuk diadakan pungutan suara, nak turun berdemo pada 1 mei buat apa, ia akan dilaksnakan jugak, mengapa penganut islam yang sebangang ini tidak pulak menulis kepada umno supaya melakukan pungutan suara bila gst nak dilaksanakan, apakah rakyat malaysia bersetuju sepenuhnya kepada kaedah pencukaian ini, suara tak ada bisu sebisunya hanya nak berdemo, tidak akan ada double standard.
7:19 PG | 0 comments | Read More

mat said terus gedebe

Written By FZT on 22 April, 2014 | 12:57 PTG

nampaknya politik terengganu terus panas, rozi mamat exco terengganu terus menafikan ia adalah calon mb terengganu menggantikan mat said, kasihan rozi terpaksa menjawab bahawa bukan dia calon mb, ikutnya memang rozi tak layak pun jadi mb sebab satunya dia penakut gila. bila kapal deris jusoh karam, dia melompat masuk ke kapal mat said, kapal deris bocor dan terus tenggelam, tinggal hanya rosol yang tiada wahyu saja yang berani berdepan dengan mat said, akhirnya panglima perang deris tak dicalonkan walaupun disaat akhir rosol tanpa wahyu cuba buat baik dengan mat said. mat said perlu jelas siapa yang sokong dia dan siapa perlu dicantas seperti mana disetiu hanyut terus pengaruh deris jusoh.

kasihan rozi sudah mengganggap orang disekelilingnya menjadi langau sebab dia rasa sesak nafas bila nama nya naik untuk dicalonkan menjadi mb baru menggantikan mat said. wajah huduh mat said terus dihuduhkan, dan sememangnya wajah mat said memang huduh sehuduhnya. kemelut mb terengganu yang tiada akhirnya cuba disembunyikan oleh rozi, dengan penafiannya dia berharap agar amaran mat said kepadanya akan berkurangan atau dipecat dari jawatan exco. ugutan dan amaran mat said kepada mana mana exco atau yb yang berani merembat jawatan mb dari tangannya cukup menakutkan mana mana exco di terengganu sekarang.
12:57 PTG | 0 comments | Read More

KATAKAN YES PADA HUKUM ISLAM

Written By FZT on 21 April, 2014 | 9:33 PG

sepatutnya mana mana pemimpin islam mendoakan kejayaan kerajaan kelantan untuk membentangkan private bill bukannya memberikan pelbagai ulasan merapu. pemimpim pembangkang yang mana menganut agama islam bersama sama dibarisan depan bukannya menambah duri didepan para para pejuang hukum islam. mengapa orang islam sendiri banyak mengutarakan masalah dari apa yang boleh dibuat oleh hukum islam. saifudin sepatutnya tidak menumpukan apa yang umno tersirat dalam sokongan mereka, sepatutnya secara jelas menunjukkan sokongan yang tidak berbelah bagi. jawapannya adalah YA bukannya errmm aaa kita tengah mengkaji, kita nak jemput pemimpin pas.
video

ulasan ulasan begini buat aku mual nak muntah bila pemimpin bercakap hal islam tapi bila ada nak bentang private bill pun dah menambah kesusahan, apakah islam hanya pada orang pas penyokong pas dan pemimpin pas saja. kalau umno dikatakan penghalang kepada perlaksanaan hukum islam, sebagai orang islam dalam party pkr sepatutnya berkata YES bukannya memberikan alasan bangang bodoh bahalol, orang islam dalam pembangkang kata TIDAK kenapa yang menganut agama islam tidak berani nak kata YES, apakah takut kehilangan sokongan seperti kata kolid samad dan pencacai umno dalam pas seperti tulangbesi. islam akan kembali dagang selepas ia dagang, apakah kolid samad takut sangat kehilangan kerusi di shah alam sampai gadaikan apa saja pegangannya. jangan jadi penghalang kepada pembentangan hukum islam.

apakah peguam peguam dalam pkr tidak boleh berfikir apa yang boleh dilakukan untuk menjayakan pembentangan private bill undang undang islam dikelantan. mengapa pemimpin islam dalam pkr sendiri tidak berani mengatakan YES, kami bersetuju dilaksanakan, nuar berahim tidak berani mengatakan YES, apakah dalam kes MH370 aje usop qordawi digunakan, apakah dalam hukum islam yang nak dibentangkan oleh Pemimpin PAS kelantan, usop qordawi tidak pernah sms atau call nuar berahim. apakah usop qordowi juga tidak prihatin kepada apa yang nak dikemukakan oleh pemimpin islam dikelantan. kalau umno ada perancangan celaka kepada hukum islam mengapa pemimpin islam pkr tidak jugak mengatakan YES kepada hukum islam bukannya memanggil pemimpin pas kelantan memberikan pembentangan dulu. AYAT pertama keluar dari mulut penganut agama islam adalah YES bukannya hurrrmm, aaa, kita tak pasti,.. nantilah dulu nak dengar.
9:33 PG | 0 comments | Read More

KOLID SAMAD DAN TULANGBESI siapa yg bengong

Written By FZT on 20 April, 2014 | 8:46 PTG

kolid samad antara ajk pas pusat, banyak pandangan dia lebih banyak menjurus kepada kebaikan party lain walaupun memegang kad keahlian pas. aku tak faham kenapa Yb kolid samad lebih terpengaruh dengan pandangan bengong tulangbesi daripada pandangan ulama dan para perjuang pas, dalam usaha pas mendaulatkan hukum islam kenapa kolid samad masih mengutarakan pandangan pandangan yang tidak mencerminkan bahawa dia seorang ahli pas yang memperjuangkan hukum allah lebih dari segala galanya. amanah sebagai perjuang islam lebih besar yang mana tiada makhluk allah yang gagah selain manusia yang mampu menanggung amanah yang diberikan.

tulisan kolid samad dengan tulangbesi tidak banyak beza, bezanya tulangbesi bengong sebab tak dapat jawatan dalam mana mana negeri yang diperintah oleh pembangkang, dalam umno tak ada siapa pun nak tulangbesi sebab tu terpaksa menumpang dalam pembangkang. perangai pun sama je dengan berahim ali. bagaimana kolid samad yang selalu ada dalam majlis mesyuarat pas yang selalu bocor kepada warganegara internet tidak memperolehi maklumat yang jelas kenapa pas nak bentangkan PRIVATE BILL, dimanakah kekuatan dan kelemahan yang ada pada pas. kalau kolid samad lebih menjurus kepada ketidakupayaan pas untuk membentangkan hukum islam dan akan menjadi satu titik perpecahan dalam pakatan rakyat. kolid samad tidak berupaya menggambarkan keseluruhan gambar yang sepatutnya ada dalam otak perjuang islam.

apakah kolid samad tak pernah berjumpa dengan Dr Zuhdi Marzuki Ketua Pegawai Operasi Pusat Penyelidikan PAS Pusat, apakah kolid samad tak sebulu atau tak mahu menerima pandangan dr zuhdi, pas ada lawyer ada segalanya dalam pas,  pas hanya perlu simple majoriti dan bukannya 2/3 seperti yang digambarkan oleh maloan maloan yang takut kepada hukum islam, mengapa terlalu takut sangat kepada perpecahan pakatan rakyat dalam kontek yang terlalu besar padahal ianya hanya perlu pada perubahan kecil. belum bentang dah bermacam macam alasan hujahan bangang diberikan . yakinlah dulu, bentang dulu yang penting tolak ke tidak berserah kepada allah, berapa yang dapat meramalkan bagaimana politik malaysia pada tahun 2014 ini jika dulu umno dan barisan nasional begitu kukuh dengan sokongan bukan islam tapi sokongan itu beralih arah dan tidak lagi menjadi fixed deposit lagi kepada umno dan barisan nasional, janji allah itu benar dan yakinlah.


8:46 PTG | 0 comments | Read More

mazidul bengong ajak mandi bogel rumah menteri besar selangor

mazidul akmal sidek pencacai angkat najis umno menulis dengan segala kebodohan dan kebangangan. ingat dah insaf menulis menipu waktu masa dulu rupanya makin bangang dan makin ke longkang. saranan supaya mandi rumah mb selangor disahut oleh seseorang bahalol tapi tak berani nak bagi tengok muka, mungkin satu manusia yang diupah oleh mazidul untuk membuat havoc supaya makin terkenal dengan pemikiran bodohnya. kasihan mazidul yang akan menggantikan papagomo tak lama lagi begitu bodoh membuat liputan berita, kasihan pada pendengar dan pembaca ruang blog mazidul. nasib pencacai yang tidak dinaikkan pangkat kalau naik pangkat di tv3 pasti susah nak cari barua sepertinya.
MANGKUK YANG NAK MANDI WAJID
seruan mazidul nak adakan piket depan kediaman rumah menteri besar tidak mendapat sambutan, gambar superimpose diletakkan dalam blog mazidul bengong. dulu marah kalau orang buat superimpose rosmah najid tapi sekarang dia pulak buat superimpose, ini lah pemikiran jahanam wartawan tv3.  kalau tak reti nak berfikir kasihan lah pada pembaca blognya. rumah mb tak ada tangki, kalau jawapan polis yang jaga rumah mb jawab ada air, itu pun jawapan yang paling simple yang tak payah nak fikir jauh jauh sangat, tapi sebab pencacai umno nak menunjukkan mb tidak perlu mengalami catuan air sepertimana rakyat selangor. kasihan majidol yang otak dah berkarat sebab banyak sangat menipu dalam melaporkan berita.

pemuda yang diupah oleh majidol hanya berani diambil gambar belakang saja sebab risau tak mandi wajid gamaknya, kasihan pada mamat bangang tu, ambik upah dari majidol, berapa sen gamaknya pencacai majidol bayar kepada mamat yang nak pergi date. nak tengok bilik mandi rumah mb, hahhaha bodoh punya pencacai, majidol pun turut bangang, kediaman rasmi tu kan rumah umno bina, tak akan pencacai umno tak tahu, kasihan majidol yang bangang.
1:37 PTG | 0 comments | Read More

Mb terengganu akan bertukar????

angin semakin kencang bertiup, mb mat said akan ditukarkan, oleh kerana banyak kepincangan dan janji janji lama yang dimenterai maka sudah sampai masanya untuk berundur, jika cara baik tidak dapat dituruti bermakna adalah undi tidak percaya akan berlaku dalam dewan undangan negeri terengganu. apakah nasib mat said masih berada dalam GOOD LUCK atau BAD LUCK, setelah menerajui satu penggal menjadi mb terengganu, maka mat said perlu follow the order, mat said bukan lah orang yang sepatutnya naik menjadi mb diterengganu, tetapi kekecohan yang berlaku pada 2008 menyebabkan mat said naik cokeng ke atas. dan dalam masa 6 bulan pertama mat said berjaya menongkah arus.

derhakanya deris jusoh menyebabkan bintang mat said tiba tiba bersinar terang, mat said berjaya mendaki jawatan tertinggi dalam pentadbiran terengganu. berbekalkan semangat gedebenya ia terpaksa berlembut dengan pembangkang kerana talian hayatnya berada disitu, apabila sudah kuat ia menjadi semakin gedebe kembali, wajah wajah mat said berubah 360 darjah seperti yang diduga. ramai rakyat terengganu tertanya mengapa mat said berlembut dengan pembangkang, sampaikan dewan negeri boleh digunakan oleh pembangkang untuk tujuan parti pembangkang. banyak benda yang menyebabkan rakyat terengganu terpegun dengan pendekatan bebeza mat said dengan pemimpin umno lain terhadap pembangkang.

setelah tamat penggal 2008-2013, mat said memilih sendiri pasukan penyokongnya, dan dilihat ia langkah untuk menyelamatkan dia dari dijatuhkan lagi dan sentiasa terkejut beruk jika ada sidang dewan, berita berita undi tidak percaya terus bertiup kencang, dan usahanya sudah ada cuma terhenti bila ada kuasa lain campur tangan. dan diwaktu itu diadakan perjanjian belakang, tapi sampai sekarang perjanjian itu tidak dihormati oleh mat said. dan sekarang ura ura semakin menjadi nyata kembali, musuh mat said berusaha keras untuk menyepak mat said ke bawah. nama nama sudah ada dalam senarai dan apakah mat said akan menyerah kalah sebgitu mudah atau DUN terengganu akan dibubarkan?? mat said bukan panglima kalau menyerah kalah semudah itu.
11:18 PG | 0 comments | Read More

HAKIM-HAKIM YANG BANGANG

Written By FZT on 19 April, 2014 | 5:49 PTG

nampaknya hakim hakim ada kat malaysia ni semakin bangang, hukuman kepada nuar berahim dijatuhkan sebab ia hanyalah penafian nuar berahim, bodoh bangang punya hakim, kalau pun barua dan pencacai umno carilah alasan yang paling munasabah dan paling relevan untuk diberitahu kepada rakyat. diantara hakim hakim yang menuju ke neraka yang paling cepat adalah contoh terbaik, mengadili kes kes tanpa fakta yang jelas dan menghukum tanpa usul periksa walaupun menimbulkan keraguan tahap munasabah lagi tapi keraguan yang tidak ada dalam sejarah.

dalam sebab teknikal sekalipun case mahkamah masih boleh dibuang. memang ke tiga tiga hakim barua umno ini menunjukkan betapa bodoh dan bangangya mereka menjatuhkan hukuman, mungkin sebelum ini banyak case yang mereka kendalikan tidak menunjukkan keadilan. kalau tidak mana mungkin umno akan memilih mereka ini menjadi hakim dalam case yang berfrofail tinggi. penafian saja tak mencukupi bagi tok hakim hakim kaldai ni . mereka mahu nuar berahim bersumpah gamaknya. mungkin berahim ali mat said sesuai menjadi hakim yang bersumpah.

keseluruhan case sudah pincang tapi tok hakim hakim baghal ni sanggup menanggung sebab mendapat laba yang terbaik. mungkin akan dapat beberapa billion. hakim bangang masih menjatuhkan kerajaan perak dulu pun dapat 2.2BILLION. menariknya kalau menolong umno haramjadah. mungkin mahkamah dah jadi sarkis bagi umno, boleh dicemetikan. hebatnya malaysia. parlimen pun tak boleh nak mencela hakim walaupun salah sebab tu case jenayah semakin banyak dan membusuk sebab adanya hakim hakim bangang yang lahir bersama umno. umno boleh buat apa saja sebab hakim ada dipihak mereka. mudah dan menyenangkan. buatlah apa saja. ada yang akan menolong mereka.
5:49 PTG | 0 comments | Read More

antara malaon maloan yang terselamat dari kena hukum secara islam

papagomo sepatutnya berterima kasih kepada karpal singh, kalau tak kerana karpal singh yang berpegang teguh kepada perlembagaan malaysia pasti hukum hudud akan disokong oleh karpal singh, kalau karpal singh sokong hudud bermakna papagomo tak ada peluang lah nak bersenang lenang mengfitnah sesiapa saja. mengfitnah seperti minum air sirap, tak perlu fikir apa apa nak fitnah siapa saja asalkan dapat bayaran. papagomo sepatutnya bersyukur malaysia tak lagi menjalankan hukuman hudud. kalau tak entah apa nasib papagomo yang semakin gila dan bangang.

sayfool pun sepatutnya berterima kasih kepada karpal singh, kalau ada hukum hudud tak adalah saifol nak bersenang lenang seperti sekarang, mempermainkan hukum islam, mengfitnah orang semudah makan abc. tak perlu solat kerana tak mandi wajid selama berhari hari. kalau lah hukum hudud dijalankan dimalaysia pasti ada yang kena banyak tuduhan. menipu mengfitnah adalah makanan makhluk bangang ini, nasib baik hukum islam tak berjalan dalam malaysia.

raja azmi yang mempertikaikan suruhan memakai memakai pakaian menutup aurat, oleh sebab dia tak setuju dengan suruhan itu, dia tak suka memakai pakaian menutup aurat jadi dia mempertikaikan suruhan yang allah berikan. ada juga makhluk sebangang ini. dia makhluk tuhan tapi tak mahu ikut suruhan tuhan, rupanya selama ini firmn allah yang menyuruh mana mana manusia yang tak bersetuju dengan suruhan dan larangan dia pergilah kamu pergi cari dunia lain. dunia yang allah tidak jadikan, telah timbul dalam dunia hari ini makhluk yang bernama raja azmi.

ingat ke seekor je artis yang bangang ada lagi yang bangun dari mimpi lama terus mempertikaikan juga pasal menutup aurat, bagi dia karya dia lebih penting dan kalau bogel sekalipun dia sanggup masuk neraka, dia ingat neraka ni kepala bapak dia punya ke, api boleh slow slow ikut sakit ke tak, apa punya maloan bercakap, buat apa nak mengaku islam kalau dah perangai macam kafir, anjing tak menyalak tuan dia tapi ni jenis apa entahlah, apa yang otak dia tak setuju tak apa dia rela masuk neraka, wahhhh neraka tu macam masuk tempat pembakar roti tempayan ke.
10:34 PG | 0 comments | Read More

PESAKIT TANJUNG RAMBUTAN menyamar jadi SU masjid jamek

Written By FZT on 18 April, 2014 | 8:00 PTG

PESAKIT TANJUNG RAMBUTAN YANG TERLEPAS
MANA MANA ORANG TERLIHAT ATAU TERJUMPA MAKHLUK GILA INI
BOLEH BERHUBUNG DENGAN PEJABAT TANJUNG RAMBUTAN

PESAKIT INI MENIMBULKAN KEKECOHAN BILA MENGHALANG KULIAH UGAMA DIJALANKAN
DI MASJID JAMEK TANJUNG RAMBUTAN

DIBERITAKAN MAMAT NI SUDAH LAMA MENYAMAR MENJADI SU MASJID JAMEK

JIKA SESIAPA TERLIHAT SILA BERHUBUNG DENGAN PUSAT TANJUNG RAMBUTAN
AGAR TIDAK MEMUDHARATKAN ISLAM DAN SELURUHNYA

APA NAK JADI di perak ni, ramai sangat pandai bercakap, macam tok peti negeri perak yang sentiasa haru sana sini. tok peti pelik menjadikkan negeri makin pelik, arahan sultan pun tidak lagi dituruti. menghalang kerja kerja dakwah islam berjalan dalam masjid. bagi su masjid jamek tanjung rambutan masjid hanya untuk solat berjemaah, hanya untuk makan gaji sebagai su dan kutip derma dalam tabung.

tapi mamat ni lebih ok lah dari menyamar dari jadi penyokong dan ahli parti pembangkang. su ni lebih hebat sanggup menghalang kuliah agama yang dijalankan oleh ustaz taliban. mesti dia takut nak berperang ni sekali tengok taliban yang daatang memberi kuliah. mahu terputus urat kentut dia. masjid dah jadi tempat solat semata mata tak lebih tak kurang
8:00 PTG | 0 comments | Read More

MH370 apa kesudahannya tragedi ini

nampaknya jacc dah mengesahkan minyak 2 liter yang ditemui dalam lautan hindi bukannya datang dari minyak kapalterbang mh370. apa lagi yang nak dibohongi nak dikelentong rakyat seluruh dunia. mh370 mengakhiri perjalanan di selatan lautan hindi. APAKAH IA TERHEMPAS, jawab syamudin pm tak kata ia terhempas di lautan, ia mengakhiri perjalanan saja. pelbagai teori pelbagai andaian pelbagai spekulasi pelbagai tohmahan bangang dan pelbagai peralatan canggih digunakan untuk mengesan mh360 itu namun masih gagal ditemui walaupun sebatang gigi krew atau penumpang kapal terbang itu.

memalukan negara
malaysia masih melayan masyarakat antarabangsa sebagaimana melayan party pembangkang, negara luar semakin meluat dan benci kepada negara malaysia, mp mp bengong umno berbangga sangat tentang kebijaksanaan pm dan menteri pengangkutan dengan penyertaan pelbagai negara dalam usaha usaha mencari dan menyelamat. pencacai balaci umno terus bising kononnya malaysia mempunyai pemimpin hebat tapi bengong. malaysia telus, tapi apa yang tinggal sekarang dimata dunia, imej malaysia sudah tahap masuk longkang walaupun belum masuk loji najis.

pencarian mh370 adalah mencari hantu, tiada apa yang ada diselatan lautan hindi, isyarat palsu kotak hitam dimain kan, dan lagu didendangkan supaya masyarakat dunia terpegun kehebatan teknology dalam mengesan bunyi yang sebenarnya tiada pun. imej satelit disiarkan kononnya objek mirip mh370 tapi hilang dalam proses mencari. ada isyarat lama lama hilang, ada imej lama lama hilang, apa lagi nak diberitahu kepada dunia. lepas data satelit menunjukkan berakhir diselatan lautan hindi, ada imej satelit lepas tu ada isyarat ping seleps tu ada minyak dijumpai. semuanya akhirnya disahkan penipu saja.
2:50 PTG | 0 comments | Read More

Perancangan TERAKHIR TULANGBESI tibai tok guru NIK AZIZ

Written By FZT on 17 April, 2014 | 4:57 PTG

nampaknya tulangbesi bersungguh sungguh menolak hukum hudud, teori bangang tulangbesi kononnya umno akan menang balik kelantan dan pinda balik hukum yang telah diluluskan, bodoh wal bangang tulangbesi kalau dah pinda balik apakah rakyat malaysia ni sebodoh dan sebangang tulangbesi, kasihan tulangbesi, walaupun blue wave army belum tubuh tapi tak ada siapa nak angkat dia menjadi ketua, kasihan sungguh tulangbesi, bak kata mad maslan, blogger umno sampah, begitu jugak tulangbesi dan menjadi sampah paling busuk dalam longkang. berterusan untuk menimbulkan kapal yang sudah tiada lagi. masih meratib dan berzikir UG UG UG UG, kasihan ratib tulangbesi semakin sebak dan semakin hina.

perancangan terakhir tulangbesi mengulang benda sama dalam menulis, oleh kerana kekurangan derma otak semakin semak sekarang, selepas hukum hudud di buat di parlimen apakah umno berpeluang nak pinda balik selepas mereka benarkan atau memang mereka tak akan sokong, jika umno tak sokong atau menteri umno tak sokong siapa yang bersalah, itu pun tulangbesi bodoh tak boleh fikir. kalau nak menipu ulamamamak kepala lutut bolehlah, budak hitam legam dipenang nun pun memang sama fikrah dengan tulangbesi tapi rakyat malaysia tulangbesi tak payah duk sibuk usung bendera pkr.

pas tidak pernah tersekat untuk membentangkan hukum hudud diparlimen, sebab tidak dibincangkan dalam majlis pakatan rakyat, cakap tulangbesi sama dengan raja azmi yang mana tak setujulah kalau tak pakai tudung masuk neraka, tulangbesi boleh meramalkan masa depan nun, kalau umno menang balik, kalau umno tak menang dia tak fikir ke, kasihan  tulangbesi fikiran yang kotor dia semakin merebak dan makin memakan diri sendiri, membantah secara gilababi, orang islam sendiri pun menentang hukum hudud atas dasar kononnya takut kalah dalam pru. takut pakatan rakyat kalah, iman tulangbesi letak mana kalau dia kata dia sangat beriman dengan perkara ghaib, kalau akhir zaman pun allah suruh berpisah dengan mana mana jemaah yang tidak mahu islam. apa yang sebenarnya berada dalam otak sekular tulangbesi, hanya bayangan syaitan yang menjelma, dan sememang tulangbesi adalah pencacai umno dalam pakatan rakyat.
4:57 PTG | 0 comments | Read More

BLUEFIN 21 bermasalah ke ADA MASALAH LAIN

nampaknya pencarian mh370 akan tertangguh lagi kerana bluefin 21 mengalami masalah teknikal, kenderaan dalam air autonomi (AUV) terjemahan bahasa nampak kelakar. JACC mengumumkan bluefin 21 mengalami masalah teknikal. auv ini sudah dihantar untuk menyelam ditempat dimana isyarat ping dikesan oleh kapal kapal cina dan australia. ping sudah hilang atas alasan bateri weak. alasan alasan yang akan digunakan sepanjang pencarian mh370. berbagai kesukaran yang dihadapi oleh malaysia. dengan segala kebodohan dan kebangangan kepada pemimpin malaysia menyebabkan malaysia terus dipandang lekeh. segala teknology yang dibeli oleh malaysia hanyalah teknologi lapuk dan usang,

kemudahan dan peralatan berteknology tinggi yang sepatutnya boleh digunakan dimasa masa kecemasan negara tidak dapat digunakan. ketirisan dan kebocoran sewaktu membeli peralatan canggih adalah satu isu yang tak akan selesai selagi malaysia diperintah oleh umno. wang komisen terlalu tinggi dan alat yang dibeli adalah jenis paling bodoh dan harga adalah paling mahal. belian yang terlalu mahal tapi tidak dapat digunakan dan juga tidak sampai piawaian yang dikehendakki. harga harga pembelian terus malaysia adalah lebih mahal dari negara lain di dunia berbelanja tapi tak dapat digunakan sepenuhnya.

apakah sebenarnya masalah bluefin21 ini, apakah kerana banyak dah bill tertunggak tidak dibayar oleh malaysia atau apa yang mereka sembunyikan. apakah malaysia akan terus menerus membayar apa yang mereka guna untuk mencari sesuatu yang tak pasti. mh370 tidak terhempas dilautan hindi tapi mengakhiri perjalanan dilautan hindi. bill semakin banyak perlu dibayar, rakyat makin mampus menanggung kos mewahnya pemimpin malaysia ditambah dengan kehilangan kapal terbang. apa malaysia nak jadi lagi selepas ini. menuju negara muflis
12:00 PTG | 0 comments | Read More

PRK Parlimen BUKIT GELUGOR akan berlangsung

takziah kepada keluarga mendiang karpal singh, seorang penentang yang amat lantang dan tegas dalam perlaksaanaan hukum hudud dalam malaysia. karpal singh cedera dalam kemalangan dalam tahun 2004 dan menyebabkan dia lumpuh, walaupun lumpuh dia tidak pernah absent untuk menghadiri parlimen. hujah hujah diparlimen akan terus kekal menjadi sejarah. tidak ada yang mampu berhujah sepertinya lagi dalam parlimen.

karpal singh@ harimau jelutong sudah tiada lagi, prk bukit gelugor akan dihadapi dimasa akan datang, bukit gelugor kosong akibat kematian karpal singh. barisan nasional terpaksa lagi gulung lidah dan apakah kempen kempen lebih agresif seperti mana agresif versi disko ya hanana. apakah banyak perkara akan dibangkitkan oleh umno dan sekutunya. mungkin serangan siber lebih kuat dengan adanya blue wave army yang ditubuhkan oleh mad maslan. mad maslan nak menggantikan blogger umno sampah. pencacai umno pun dianggap sampah oleh mad maslan. dengan gaji yang mahal pasti ramai yang akan memohon untuk menjadi barua blue wave army.


9:39 PG | 0 comments | Read More

malaysia berakhir di selatan lautan hindi

Written By FZT on 16 April, 2014 | 3:39 PTG

kenyataan tok jib mengenai mh370, ia berakhir diselatan lautan hindi. apakah maknanya, boleh ditafsir dengan pelbagai tafsiran, menguji minda dan juga membodohkan dan membangangkan jiwa seluruh dunia. bagi pencacai umno semua tu betul, tak ada keraguan dalam hal begini, apa saja kenyataan bangang akan disambut dengan baik oleh pencacai umno. kalau ada cukai pakai seluar dalam pun pencacai umno akan setuju. setiap anak yang dilahirkan pun akan dicukai oleh umno pasti pencacai umno akan bersetuju. tak bantah sebab memang pencacai umno bangang selamanya.

apa kata kalau tok jib umum bahawa malaysia berakhir di selatan lautan hindi apa yang pencacai akan kata, aku rasa pencacai mesti bersetuju juga. semua mengenai malaysia sudah berakhir diselatan lautan hindi, apa lagi yang tinggal dimata dunia tentang malaysia, semua tentang malaysia sudah berakhir dilautan hindi, intergiti, imej dan maruah semua sudah berkubur dilautan hindi, dengan mempunyai barisan menteri dan pm dan tpm yang bangang menyebabkan malaysia terus hanyut tanpa kesan di selatan lautan hindi. semua bagi malaysia sudah berakhir pada 8 mac bila mh370 hilang dan ghaib.

tok jib lebih sibuk mengulas kenyataan nuar berahim dari risau kepada apa terjadi kepada negara. apa yang hilang bersama mh370, bukan setakat membuat kenyataan bangang demi kenyataan bangang. pelbagai kenyatan bercanggah antara satu sama lain. berpusing pusing, korner mengorner, ditipu oleh negara lain dalam usaha pencarian, berapa banyak wang negara hangus dalam usaha mencari dan menyelamat. jangan bangga sangat dengan penyertaan negara lain dalam usaha mencari dan menyelamat, mh370 masih ghaib, aset malaysia yang dibeli tak berguna walaupun dibeli dengan harga mahal.
3:39 PTG | 0 comments | Read More

umno terengganu memang bangang

umno terengganu dengan jelas menolak usul membincangkan usul membincangkan perlaksanaan syariah ditolak oleh dun terengganu. zuber embong bekas calon parlimen yang kalah dan juga bekas pegawi jabatan pendidikan negeri terengganu yang terkenal dengan perangai sewelnya semasa dalam jabatan pendidikan negeri terengganu dan menjadi speaker dewan undangan negeri terengganu adalah calon paling sesuai untuk menolak apa saja yang diusulkan oleh pihak pembangkang. dalam keadaan zuber yang serba lekeh serba tak tahu peraturan dewan, mamat ini mampu melakukan apa saja dalam dewan. perangai sewel dari dulu akan dibawa kedalam dun, dan ia adalah pilihan yang tepat bagi kerajaan mat said.

usul ini ditolak oleh zuber dengan memberikan alasan bahawa usul ini akan dibincangkan diperingkat tertinggi dulu iaitu didalam parlimen. jawapan yang mudah dan senang. jawapan yang membuatkan umno boleh tersenyum lebar. sesuatu beban diserahkan kepada parlimen dan ia memakan masa untuk mendapatkan jawapan. ia suatu yang bijak bagi speaker untuk menolak usul ini.

umno akan menolak hukum hudud dengan jelas, inilah yang jelas dan tidak perlu pertikaian mana mana pihak lagi. umno memang tak mahu, apa lagi nak cakap, bagi balaci umno yang ada dalam pas, itulah jawapan yang pasti tak payah nak spin isu isu bodoh soal hukum hudud. sebab utama dah nampak apa lagi nak diberitahu kepada rakyat. bukan dap pkr saja menolak nya umno adalah pemain utama yang menolaknya. belum sampai peringkat atas lagi umno sudah awal awal menolak perlaksanaan hukum hudud.
11:09 PG | 0 comments | Read More

haramjadah punya bangang

Written By FZT on 15 April, 2014 | 5:38 PTG

zaid berahim memang hebat kalau pasal penolakan pasal hukum hudud, tapi aku salute sama dia, konsisten perjuangan dia sepanjang zaman, beli no ekor bagus apa, sebab kesan dari beli no ekor tu, boleh menjana ekonomi, toto boleh berikan balik sebagai cukai dan juga menjalankan khidmat kemasyarakatan seperti bersedekah kepada fakir miskin, mebina pusat pusat penjagaan, dan banyak lagi faedah yang boleh didapati apabila kita membeli no ekor, magnum, lumba kuda dan seangkatan dengan dia. berjudi di genting highland dan juga di stulang laut pun dikira ok oleh zaid berahim.

zaid berahim menulis dalam mind separuh sedar, sesiapa yang ada masa kempen hulu selangor dulu mesti dah tahu siapa zaid berahim. semua berdoa agar zaid berubah tapi nampaknya tak ada doa yang boleh buat dia berubah. zaid mahu undang undang islam dikenakan pada bukan islam, kalau zaid berahim bangang bolehlah diterangkan kenapa itu tak berlaku, tapi sebab zaid ni bekas menteri undang undang dan bekas presiden parti kita, tak perlu diterangkan sangat apa benda yang dia tanya tu, mungkin masa prk hulu selangor dulu, dia tak pergi beli no ekor, kalau tak mahu hilang wang deposit calon prk masa tu. watak watak yang membersihkan zaid berahim dulu bertungkus lumus siang malam tapi kelongkang jugak zaid cari.

peringkat pertama pun belum tentu lulus apatah lagi nak masuk ke buku yang kedua, zaid mabuk lagi waktu ni, dalam proses membetulkan perlembagaan semua kena menjurus kepada undi 2/3 untuk meminda apa apa saja dalam perlembagaan, bagaimana nak mengluluskan peringkat kedua sebelum peringkat atas lagi, umno semenjak dulu masa gagah perkasa tidak bertindak untuk meluluskan hukum allah diperingkat tertinggi tapi dibiarkan walaupun zaman zaid berahim menjadi menteri undang undang, masa jadi menteri buat apa, duk tungging ayaq ke duk renung nombor.
5:38 PTG | 0 comments | Read More

masa untuk shopping sakan

kegagalan mencari dan menyelamat mh370 dijadikan alasan untuk menaiktaraf keupayaan radar dan sistem pertahanan negara, apakah nasib malang rakyat malaysia akan berulang lagi, pembeliaan yang mahal canggih dikatakan tapi tidak dapat digunakan. secara mata kasar pembelian alat alat kelengkapan pertahanan negara amat perlu tapi bila umno yang membeli alat alat ini akan bermakna permbaziran dan juga masalah guna pakai alatan itu akan menjadi persoalan yang tak akan habis sampai bila bila. bocor wang rakyat adalah satu masalah yang sukar dibendung. kesilapan memilih peralatan dan pembaziran berlaku kerana tidak dapat digunakan.

scorpene yang dibeli tidak dapat digunakan dalam operasi menyelamat mh370, walaupun dibeli dengan harga yang amat amat mahal tapi kegunaannya hanya seperti kapal biasa, walaupun papagomo naik scorpene tapi tidak bermakna ia boleh digunakan semaksimum mungkin, mungkin kerana sial papagomo yang berhadapan dengan saman fitnah yang dibuat scorpene tidak mampu menjalankan kerja kerja menyelamat apatah lagi untuk bertindak sebagai alatan canggih pembela negara malaysia. keupayaan alat yang canggih dibeli amat amat diragui keberkesanannya dalam usaha mempertahankan negara malaysia dari serangan pihak luar. asset malaysia sudah terdedah kerana kehilangan mh370.

pembelian alat radar baru bersama kelengkapan tentera yang baru akan membuatkan tabung negara bocor lagi, kaedah pembelian terus akan diguna pakai kerana keadaan terdesak, dan sudah berulang kali dinyatakan dalam media, menteri pengangkutan sudah berulang kali mengeluarkan kenyataan bahawa perlu mempertingkatkan keupayaan aset negara dalam pertahanan. siaran yang berulang kali ini menggambarkan betapa serius nya keselamatan negara tapi dipermainkan oleh umno yang hanya mencari untung dalam kontrak yang akan diperolehi. semua boleh kautim bawah meja. beli lah peralatan secanggih mana pun tapi tak boleh digunakan semasa diperlukan adalah sesuatu yang memalukan negara.
9:11 PG | 0 comments | Read More

al kusyen menangis sebab kes saman gagal

Written By FZT on 14 April, 2014 | 11:48 PTG

kasihan alkusyen penyokong utama nuar berahim dan penyanjung utama bai tua menangis hari ini kerana kegagalan samsul al pkr tidak berjaya dalam samannya. alkusyen diberitakan solat hajat berturut setiap malam untuk memastikan kes saman samsul al pkr berjaya. nampaknya hasrat al kusyen tak berjaya, saman 2 juta yang mungkin buat samsul pkr kaya raya tidak menjadi kenyataan. nampaknya samsul al pkr terpaksa mencari bukti lain untuk meneruskan saman. kalau menang tadi mesti tak payah cari bukti dah, kira wang ajelah lepas ini, alkusyen pun tumpang senang, mungkin buat kenduri tujuh hari tujuh malam hasil kemenangan samsul al pkr.

usaha usaha terakhir mungkin dilakukan untuk mencari bukti, mungkin bergabung dengan tulangbesi atau dengan barua barua umno yang sudi menolong mereka. apa nak kisah sangat. bukti pun boleh diadakan. samsul al pkr apakah tak mahu bertanding ke? pemilihan pkr sudah tak lama nak berlangsung. pkr terengganu ada ramai ahli cabang ranting akar. samsul al pkr semakin popular, lebih popular dari azan yang berpindah dari indera mahkota ke dun bandar. tengok tengok sikit pintu pejabat dun bandar tu azan weh, nanti kan ada yang tendang pintunya. tutup je manjang.


11:48 PTG | 0 comments | Read More

Kenyataan GILA DARI JACC

Ketua Pusat Penyelaras Agensi Bersama Angus Houston mengesahkan bahawa satu tompokan minyak ditemui pada kedudukan 5.5km dari tempat isyarat bunyi dikesan sebelum ini.Bercakap dalam satu sidang media, Houston berkata sebanyak 2 liter sampel minyak tersebut berjaya dikumpul, namun ujian ke atasnya mungkin mengambil masa beberapa hari kerana perlu dibawa ke tanah besar. minyak dalam air bolehkan disukat sebanyak 2 liter, gila ke apa, dalam lautan mana boleh ambik minyak terus kata dua liter, pakai penapis santan ke apa. sedut minyak dalam perut bumi ke, kalau kata bodoh nanti macai umno kata tak boleh pulak.

minyak 2 liter kalau betul ditemui
kalau dapat 2 liter minyak sampel dalam lautan itu satu kemajuan yang hebat, boleh ditapis dalam satu masa, nak uji apa benda lagi kalau minyak tu dah dapat 2 liter, tak payah uji pun dah tahu minyak ni minyak kapal terbang ke minyak angin cap kapak. sampai ke sudah lah mh370 dijadikan lawak oleh negara maju sebab kebodohan pemimpin umno malaysia dalam memerintah malaysia.

2 liter minyak bukan sedikit tak perlu jadi sample dah, bagaimana gamaknya air lautan dan minyak pakal diasingkan untuk mendapatkan 2 liter minyak? tapis apa benda yang di pakai walaupun ada pepatah kata minyak dan air tidak bercampur. teruskan lawak jenaka dan malaysia akan melaporkan dalam media utama. isyarat ping dah hilang, ni minyak pulak 2 liter, esok mungkin ada rambut penumpang dijumpai. tunggu lah lawak sepenuhnya oleh negara sekutu amaerika.
8:06 PTG | 0 comments | Read More

cabaran PAS dalam membentangkan hukum hudud

pas perlukan 40 undi untuk membolehkan undang undang hudud dilaksanakan dikelantan. jika undi pas dan umno tidak mencukupi untuk mendapatkan undi 2/3 majoriti dalam parlimen. dap dan pkr sudah menentang keras, bai tua paling kedepan, lim kit siang juga sudah memberikan amaran. walaupun berdepan dengan kesukaran untuk mendapatkan undi 40 lagi, pas perlu kemukakan juga undang undang ini demi masa depan islam dimalaysia. pedulikan kata kata bengong dan bangang dari yang tidak mahu hukum hudud di laksanakan dimalaysia. halangan 40 undi tidak sebesar mana jika dikira halangan lain. kekangan ekonomi pun dapat dihapuskan inikan kekangan kecil.

jika umno bersetuju 100% pun pas masih lagi perlukan undi dari parti lain. apakah nuar berahim, azmin, kolid berahim izzah, akan menentang hukum ini. jangan bercakap soal perlembagaan, bercakap atas nama agama yang kamu anuti, kalau hukum ini pun kamu tak bersetuju apakah yang lain akan bersetuju. tapi umno belum pasti lagi 100% bersetuju, tapi dari segi sekarang anggaplah umno dikatakan bersetuju, kalau tengok perangai bung mukhtar yang duk sibuk skirt pendek pasti undi akan hilang jugak.

bawak dulu ke parlimen, tengok mana pergi sampainya hukum ini, apakah hanya akan sampai ke sekerat jalan je, menteri dijabatan perdana menteri apakah jamil khir akan menyokong usul hukum ini atau tak belum lagi tahu. kisah undi belum sampai lagi, tengok dulu sejauh mana jamil khir berpantun seloka. atau hanya sajak dan syair dipentaskan oleh jamil khir. belum sampai keperingkat menteri lagi, semua sudah bising laksana burung kakak tua, jangan tanya tulangbesi dia memang tak akan setuju dengan hukum hudud, risau sangat dia kena.
3:03 PTG | 0 comments | Read More

presiden pas berjaya mengenepikan saman 2 juta

presiden pas berjaya mengenepikan saman 2 juta yang dibuat oleh ahli pkr samsul mat amin. presiden pas diberi masa 14 hari untuk mengfailkan pembelaan dan appearance. kes saman ini sudah masuk ke dalam mahkamah. ini adalah peluang terbaik presiden pas untuk menjawab segala tuduhan dan cemuhan yang dilemparkan. fitnah yang sedang menggila dari rakan pakatan rakyat. cubaan terakhir adalah menarik saman sebelum prk kajang dan dibiarkan selepas prk kajang. azan yb adun bandar adalah orang paling laju semasa membuat kenyataan sebelum prk kajang sekarang terperuk di kampung cina, ter nganga tak habis habis lagi.

setiausaha agung pkr yang membuat kenyataan bahawa kes semakin selesai dan akan diselesaikan diluar, pengarah komunikasi pkr pun berkata akan diselesaikan, tapi ke sudah tak ada pun, jalan terbaik adalah jalan mahkamah, saman sudah dikemukan dan perlu diteruskan, pkr tak perlu lagi bermain wayang, watak pak dogol yang dimainkan samsul mat amin tak perlu sangat diwaktu ini. pkr tak perlu bersandiwara lagi selepas prk kajang, awal awal lagi sebelum prk kajang lagi bau sudah dihidu tak ada penyelesaian dalam kes saman ini hanya untuk publisiti murahan pkr dalam menghadapi prk kajang. lagipun pkr tidak perlu sangat kepada pas, sebagaimana kata azmin pkr bukan bergantung kepada undi melayu, pkr parti berbilang bangsa dan kaum.

apakah langkah seterusnya, jangan ada pihak pkr nak memandai lagi selepas ini, ahli pkr dan saman jadi biarlah mahkamah buktikan apa apa kesalahan atau tidak, nuar berahim ke azmin ke atau sesiapa pun pemimpin pkr tak perlu lah buat kenyataan bangang lagi selepas ini. jumpa aje dimahkamah, lagipun ketua umum pkr pun banyak kes kat mahkamah mana boleh biarkan presiden pas duk rilex kat rumah, ketua dap pun masuk mahkamah, kalau tak masuk mahkamah tak adil lah tu, kesemua ketua pakatan rakyat masuk mahkamah baru adil dan saksama.
11:29 PG | 0 comments | Read More

tentera baru umno jahanam

Written By FZT on 13 April, 2014 | 8:43 PTG

askar upahan cyber umno akan ditubuhkan kata mad maslan, ini adalah kerana fitnah umno semakin tak laku selepas papagomo dah terkena doa orang teraniaya. papagomo akan menerima lebih banyak bala dimasa akan datang, oleh kerana balaci sekor ni dah tak ada guna bagi umno, umno perlu mecari barua barua baru untuk meneruskan kerja kerja jahat kepada pembangkang. mad maslan akan menubuhkan askar baru yang diberi nama blue wave army atau lebih kepada askar biru yang lucah, dan aku rasa yang paling tepat untuk mengetuai ombak askar biru ini ialah haprak tulangbesi. tulangbesi pun tengah cari tuan sekarang. dan yang pasti nama blog dia pun seakan sama dah sangat. malaysianwave sama je fitnah pun siang malam jugak pada pas. lepas balun wang derma. ini masa terbaik nak balun duit umno pulak

pasukan army umno bukan menjawab fitnah tapi akan membuat fitnah seperti biasa, mengikut mazhab umno fitnah tu dihalalkan asal mencapai matlamat yang ada. beri habuan kepada mangkuk mangkuk ini pasti ada yang sanggup buat apa saja seperti papagomo, kemana hilang parpukari yang semakin malap, atau sudah tidak berguna seperti kain lap kaki. lepas guna campak je ke longkang. papagomo sudah malap tak berguna satu sen sekarang. dan mungkin dah boleh diistihar bangkrap.

berapa habuan yang nak diberikan kepada askar askar bangang umno ni, umno mana ada yang buat kerja percuma. makanan tambahan budak tak cukup zat pun umno balun. inikah pula yang nak ditubuhkan oleh umno. balaci mana yang akan menanggung kos pembayaran kepada blogger bangang ni. kalau tentera kacang merah dibayar 3 ribu sebulan mengikut kata kata bangang ngo, umno mesti mampu membyar lebih dari 10 ribu sebulan, sebab askar upahan umno kena bayar mahal sebab nak berhadapan dengan kes saman di mahkamah. setakat penjual pasar malam buat fitnah mahu tergadai seluruh benda termasuk seluar dalam.

8:43 PTG | 0 comments | Read More