FZT TWITTER

DENGARLAH RADIO PAS

tetamu

Total Pageviews

FZT

Foto Saya
Bicara tentang apa saja menyanggah fitnah

Search This Blog

Memuatkan ...

BELUM APA APA DAH MENCURI ... AMANAH KHAKKK TUIHHHH

Written By FZT on 27 Ogos, 2015 | 2:58 PTG

party yang di HIJACK OLEH GENG BARUA DAP
pemimpin yang kecewa dari pas kerana kalah dalam muktamar, kekalahan mereka kerana menjadi barua dan balaci, tunduk dan sujud kepada kafir lebih. pemimpin yang dikatakan hebat kerana memimpin gerakan rakyat akhirnya mencuri party kita untuk dijadikan party tak amanah. kerana tak amanah selama dalam pas akhirnya mencuri party untuk memastikan ahli pas yang setia masuk party tak amanah, mula mula nampak hebat sekarang nampak macam makin bangang dan kelabu asap

tapi bagus apa kalau mat sabu dan geng mencuri party KITA untuk dijadikan party barua dap. lagipun pengikut mereka pun bukan sjaa tak amanah tapi sudah lama jadi barua. tulang alsisi memungut derma guna untuk diri sendiri, greenboc dulu makan duit derma jugak untuk kegunaan peribadi menulis untuk mengfitnah pas, banyak lagi contoh pengikut party tak amanah, jika party dicuri bermakna mereka memang layak dalam party PENCURI. BOSS PENCURI TAK AKAN DIAM JE, MANA HANIPA MYDIN ASMUNI AWI, HATTA YG KAYA, MARIAH YANG BENGONG, KOLID SAMAD OKTOBER FEST KALAH MENGFITNAH. MANA DIA BEKAS MB DAP BARUA. DIAM JE. KATA HEBAT MAD AWANG MESTI ADA FATWA LEPAS NI
2:58 PTG | 0 comments | Read More

pengerusi GHB yang tak menang kerusi parlimen menghasut hahhaha

Written By FZT on 25 Ogos, 2015 | 1:03 PTG

kasihan pengerusi ghb, selepas dikatakan akan berundur kerana nak beri laluan kepada orang lain terpaksa membuat kenyataan lembu, setelah keluar pas, mat sabu makin bodoh dan bengong, kasihan kerana mendapat sokongan bengong dari beberapa blogger yang dibayar mat sabu terpaksa membodohkan diri yang mana dia sememangnya bodoh. selepas kalah menungging dalam muktamar pas, mat sabu membawa idea semakin karut, selepas ini akan menjadi barua dan balaci dap dan pkr, party nyamuk hanya bising dan akan kembali bising bila duit makin kurang, party belum dilancar tapi bising menyalak disana sini, tubuh disemua negeri yang peliknya party tak nampak apa apa. dan yang semakin pelik jawatankuasa penaja je ramai ahli nya tiada, dulu nak tarik rakyat yang tiada pengangan tapi akhirnya ugut ahli pas, kasihan sunguh, yong suka kafir kata raja namrud kalah dengan nyamuk kalau party nyamuk akan senyap bila kena tampar.

mat sabu tolol sangat sekarang, menang atas nama pakatan rakyat apa benda, pakatan rakyat tak pernah didaftarkan sebagaimana ghb yang tak pernah didaftarkan. sebangang pasma pun daftar, siang malam duk sebut harapan baru yang pasti harapan palsu, mat sabu tiada kekuatan nak menyanggah kata kata dap selain sujud dan rukuk kerana wang. dan yang pasti ghb tak akan didaftarkan lagi kerana party baru pun banyak masalah. semasalah pemimpin nya. mat sabu duk jaja siang malam nak tarik ahli rupanya tarik ahli pas, tapi bagus jugak dia tarik ahli pas seperti alkusyen greenboc tulangbesi bukan ada hasil kepada paspun selama ini, nanti nizar bekas mb dap pun keluar, raja baharin pun sudah boleh bertanding atas nama tiket baru, duduk rumah pun raja baharin boleh menang tanpa perlu pergi berkempen, mujahit siap ludah ahli pas kerana tak ada ahli pas mengundi dia pun dia tetap memang dengan undi kafir. betapa hebatnya pemimpin geng barua yang tak pernah daftar.

mat sabu akan bertanding atas tiket party baru yang mana belum didaftarkan lagi, tapi kawasan mana dia akan bertanding, persoalan yang bagus untuk ditanya. sebab mana mana kawasan pun mat sabu pasti kalah kerana ia tak layak jadi pemimpin. selepas jadi ayam golek dap mat sabu sepatutnya masuk dap dari terus memimpin gerakan yang tak didaftarkan. tapi dap pun tak lama lagi akan diharamkan kerana tak berjaya menghantar dokumen untuk disahkan, perhimpunan pun pakai tipu nak menang, tapi dap berjaya menipu mat sabu dan gengnya. party dap akan tiggal kenangan dan mungkin akan masuk party barua jugak. semakin lama semakin bodoh mat sabu buat ucapan.
1:03 PTG | 0 comments | Read More

kalau nak tulis biarlah LOJIK walaupun memang barua

Written By FZT on 24 Ogos, 2015 | 7:48 PTG

kenyataan dan tulisan barua dap dan pkr bila nak spin berita

151 ajk pas kelana jaya subang jaya letak jawatan

MEMANG RAMAI SANGATLAH JAWATANKUASA PAS DI KELANA JAYA DAN SUBANG JAYA
DALAM GAMBAR TAK SAMPAI PUN 3O ORANG
DARI MANA DATANG 151 AJK NI

MEMANG JENIS BARUA GREEN BOC PASTI AKAN MENGKALI SEMUA AJK PAS
SATU KAWASAN PAS TAK LEBIH 24 ORANG PUN
NAMPAK SANGAT NAK BAGI NAMPAK HEBAT LETAK JAWATAN

HHAHAHHA JENIS BARUA DAN BALACI DAP
7:48 PTG | 2 comments | Read More

penasihat UMUM Geng BArua HALALKAN LOMPAT PARTY

mad awang yang kalah teruk dalam pemilihan muktamar pas berkata tak perlu layan presiden pas kerana lompat party adalah dihalalkan, dengan membaca kitab berbahasa inggeris didepan wartawan ia nya dihalalkan dan kes diperak adalah dibawah kelolaannya, dengan jatuhnya kerajaan pakatan rakyat dibawah mb barua dap, mad awang cukup marah waktu itu sampaikan hilang kebangkrapannya. siapa yang membayar mad awang sampai hilang status kebangkrapannya. mad awang berkata bahawa ia HALAL LOMPAT PARTY DAN INI MENGGEMBIRAKAN PARTY UMNO. jelas mad awang semakin gila membuat kenyataan selepas dilantik menjadi penasihat umum satu jawatan yang tiada dalam geng barua. sekadar syok sendiri dan sebagai burung kakaktua dalam party, diarah menjawab akan menjawablah mad awang. jika diarah diam maka mad awang akan sujud kepada dap.

wakil rakyat yang menang menggalas amanah rakyat tak perlu letak jawatan, dengan kelebihan memberi fatwa songsang mad awang pasti menggembirakan hati berahim ali dan wakil katak di perak dulu, mad awang membuat fatwa untuk kepentingan peribadinya dan party baruanya. dengan membaca kitab kelabu asap yang berbahasa inggeris mad awang pasti boleh menghalalkan apa saja asalkan dap bersetuju dan geng barua bersetuju. tak caya tanya mujahit rawa. nizar akan guna kan fatwa mad awang seluruhnya selepas ini menghalalkan lompat party, ianya berjuang untuk rakyat, wakil rakyat katak dulu pun berjuang untuk rakyat kalau ikut fatwa mad awang yang sesat. inilah wajah yang begitu hebat sekarang., bercakap tanpa henti. berfikir dalam otak senget setelah kalah, setelah kalah tak datang pulak nak berceramah dipulau melaka walaupun dijemput. mad awang tak nak datang ke pulau melaka kerana tak disediakan wang secukupnya.

mana mana barua nak berpindah party perlu letak jawatan., walaupun fatwa ,mad awang keluarkan. jika nak masuk party komunis pun mad awang boleh halalkan kerana ia berjuang untuk rakyat, komunis pun berjuang untuk rakyat bukan untuk poket, komunis berjuang dengan senapang untuk bebaskan negara mereka apakah mad awang berani halalkan perjuangan komunis. kalau mad awang berani baguslah, halalkan perjuangan komunis sebab mereka pun berjuang untuk rakyat, bukan seperti mad awang yang berjuang untuk poket yang mana bagi tebal sampul baru datang yang nipis ditolak dan sekarang waktu sampul tebal maka berkumandanglah penasihat umum yang tiada jawatan dalam party baru lebih barua dan balaci.
12:11 PG | 0 comments | Read More

lawak boss sb kah kah kah

Written By FZT on 23 Ogos, 2015 | 3:50 PTG

big boss sb nak bukak banyak lagi, dulu masa kerja sb buat apa????? perangai sb biasalah sama je. tak ada yang semengah punya, bila kena sepak kena batang hidung sendiri baru tahu langit tu tinggi atau rendah, selama ni kerja untuk umno, tibai rakyat masa demo, bukan ke sb buat semua tu, kalau percaya cakap sb sampai mampuslah jawabnya malaysia tergadai, sama macam percaya cakap mat said yang dia bersumpah bahawa umno pusat nak gadai pelantar minyak terengganu, kalau dia masih MB terengganu dia nak dedahkan ke semua tu hahhahhaa... tak adanya, kaut kaut masuk poket kaut kaut timbus dalam kenyir, sampai sekarang kenyir duk tahap tu jugak. pembangkang blogger bukan main lagi siar kehebatan boss sb nak dedahkan kejahatan umno, tu cakap masa kecewa selepas ini kena seratus dua senyap lah tu, mana berani, kalau dia berani berjuang untuk rakyat dah lama dah dia dedahkan zaman cik det lagi. tapi blogger suka kafir memang suka sangat cerita gini kononnya insaflah.. kalau tak caya tanya sb kemaman nun, berubah ke mana mungkin, berubah bila kena batang hidung sendiri je hahhaha..

kalau jenis umno mana mungkin akan berubah sampai bila bila, kenapa muhyidin bercakap pasal 1mdb, sebab dia kena buang kalau tak dia nak cakap sampai ke mampuslah tak akan cakap punya, dulu berjuang nak laksanakan hukum hudud selepas ada jawatan di perbadanan air, lepas tu dah senang lenang jadi lain pulak, mana mungkin nak susah lagi selepas senang lenang. tak yah cakap banyaklah sb, buang masa je. kalau nak lawak lawak dengan geng barua mereka akan percaya dunia akhirat bagaimana mereka percaya katak dari umno lompat masuk pr lepas tu bawah 3 ekor katak lepas tu sekarang ada lebih ramai lagi katak akan wujud, yang bergayut dijawatan mp dan jawatan adun. mana nak letak jawatan berbayar, sampai ke mampuslah kalau nak tunggu mariah kolid samad hatta hanipa mydin saari sungkit hasnul nizar bekas mb dap, apakah mereka semua ni ada maruah, bawah tapak kaki babi pun belum tentu berani. setakat cakap dan sembang ajelah.,.. mat sabu pun dah merajuk semalam hahhahha ...belum tubuh dah merajuk sebab geng barua dap lain nak buang dia. mat sabu baru tahu langit tu tinggi bukan boleh capai pakai jari.
3:50 PTG | 0 comments | Read More

belum party tertubuh MAT SABU KECEWA sudah

belum diistiharkan party baru, sudah bergaduh 2 puak dalam party geng barua dap, mat sabu gagal mempertahankan kehebatannya, nampaknya mat sabu juga ditolak dalam party baru, geng husam berjaya mencilok party dengan tidak perlu bersusah payah untuk menjadikan party barua sebagai platform yang baru, nada kenyataan mat sabu yang kecewa apa yang berlaku pada party tak amanah di kuala terengganu nampaknya sudah makin rekah dengan besar. pemimpin datang dan pergi tapi mat sabu tidak mahu pergi dan masih mahu memimpin, mat sabu terlalu slow dalam politik dan makin perlahan kerana kekurangan dana dari dap, dap masih tidak mahu menambah pebelanjaan kerana party belum nampak ekornya lagi, ini menyukarkan lagi hasrat mat sabu untuk mengukuhkan cengkaman keatas party baru, mat sabu hanya lah puppet yang begoyang bila di goyang dan tidak mampu bergerak secara sendirian.

mujahit rawa kolid samad mempunyai agenda sendiri, hatta mempunyai askar upahan sendiri, husam dalam diam dapat party baru dan yang pasti cengkaman husam makin lama makin kuat dan meninggalkan mat sabu seperti biasa, pasma yang ditubuhkan husam sudah basi dan perlukan ngo baru dan akhirnya tertubuhnya gerakan harapan barua yang tidak ditubuhkan secara rasmi hanya dimulut pembodoh dan pembangang mereka. platform yang mereka cipta tak akan tahan kukuh sebagaimana biasa, selepas ini akan ada gerakan baru yang mana orang sama menggerakkan platform dan bila sejuk mereka akan umumkan gerakan baru, yang pasti semua gerakan mereka anjurkan adalah gerekan mereka syok sendiri dalam kelompok mereka yang hanya tak sampai 2% yang akan menyokong. blogger mereka dah melalak mintak wang kerana semakin lama mereka bekerja semakin kurang kerana party baru belum nampak hasil. bagaimana nak mulakan level 2,0 level.barua tandakan sebagai benchmark baru

dap menyusun strategi untuk memudahkan mereka membunuh mana mana party yang kecik seperti mana mereka mengawal pkr dan psm, party kecik yang hadir menyebabkan dap merasakan mereka terlalu hebat, dan selepas ini jika mat sabu engkar kerana tidak mahu mengikut arahan mereka pasti mereka akan menonjolkan party baru dibawah nama baru, nizar diperak bersiap sedia untuk memimpin sebuah lagi party baru, perjumpaan nizar dengan ngeh dan nga, pasti membuahkan satu pemikiran baru yng lebih hebat dari pemikiran mat sabu, berpolitik style mat sabu seperti mana ia kalah dalam muktamar, jika mat sabu masih gagal menubuhkan partti baru menjelang end of ogos bermakna mat sabu akan dihantar ke longkang sebegaimana biasa. apakah nizar diperak sedang mempergiatkan pengaruh yang hanya kuat diperak dibantu oleh bebrapa barua blogger yang masih hidup. tunggguuuuu kisah selanjutnya
10:29 PG | 0 comments | Read More

mat sabu buat lawak kat shah bandar

Written By FZT on 22 Ogos, 2015 | 4:39 PTG

nampaknya gerakan harapan barua dipimpin oleh mat sabu dan geng nya membuat perhimpunan di shah bandar semalam, ramai sangat yang datang sampaikan parlimen kuala terengganu dun bandar semua tutup kerana kedatangan mat sabu, pas cawangan pulau anjing telah tutup dengan ahli dan pemimpin nya menyertai gerakan harapan barua dengan pengerusi raja kapoor yang sudah mengistiharkan diri nak keluar pas, saifudin anak didik nuar beraham sudah mengaku mengfitnah kolid berahim demi menaikkan jijah tapi tersangkut azmin. apakah saari sungkit dan senoi tidak berasa bersalah bersama sama mengfitnah kolid berahim, sokongan 2 ekor barua dan balaci adun pas kepada pkr dan dap tidak berbelah bagi akhirnya menuju noktoh, saifudin mengaku mengfitnah,

gerakan harapan barua pengerusinya sedia berundur diri jika jawatankuasa bertindak ada nama pemimpin yang lebih hebat sujud dari mat sabu kepada dap. mat sabu buat lawak bodoh, gerakan barua mana pernah didaftarkan kecuali usaha mendaftar party baru yang belum diluluskan oleh ROS, mungkin selepas ini ros akan mengharamkan party TAK AMANAH ni kerana perebutan kuasa. party tak amanah belum diluluskan kerana jawatankuasa penaja tak punya wang yang cukup dan juga bertelingkah tentang nama party barua. perlembagaan kabur tiada apa yang lain kecuali satu yang jelas, ia akan obey pada mana mana perjuangan kafir. perlembagaan party sudah menetapkan mana mana yang bercanggah dengan perlembagaan kafir akan terbatal termasuk melaksanakan hukum islam. mad awang sudah dilantik menjadi penasihat UMUM namun jawatan tu sama dengan PKR iaitu KETUA UMUM yang tak pernah wujud dalam perlembagaan walaupun dua setiausaha agung sudah berundur, pengfitnah ulung macam saifudin pun tak tukar perlembagaan party.

TIADA PEMIMPIN YANG KEKAL ABADI, SEBAB TU PAS BUANG MAT SABU, jika mat sabu sedar diri baguslah, walaupun sudah terlambat kerana mat sabu sudah tidak boleh uturn dengan mudah kerana hasutan dap dan malu kepada pemimpin yang kecewa, mat sabu masih berminat nak memimpin geng barua namun kekangan wang dan kesusahan sudah mula menampakkan diri. susah payah lebih teruk dari dalam pas, nak buat ceramah kena bayar orang baru orang ramai, kasihan, buat jamuan raya banyak menghabiskan wang demi menunjukkan sokongan yang hebat akhirnya merana kerana sokongan hanyalah palsu, pemimpin yang keluar hanya tak sampai seratus kerat, yang keluar hanya 2 3 kerat ke kasihan, mariah pun kerana ada jawatan mp tapi tak lepaskan kerana berbayar, nizar pun tak berani nak letak jawatan adun duk bermimpi siang malam jadi mb hehehe kasihan.
4:39 PTG | 1 comments | Read More

alhamdulilah pemimpin bacul keluar pas

Written By FZT on 21 Ogos, 2015 | 12:58 PTG

alhamdulilah sofi wahab akhirnya mutaligat, dengan perletakkan jawatan mereka memudahkan pas untuk memastikan pemimpin yang nak berjuang dijalan allah, bukannya berjuang untuk hidup senang atas dunia. dengan perletakkan seluruh negara bermakna pas akan kehilangan lebih dari 200 undi yang mana ini mengundi mat sabu dan geng barua dap, pemimpin yang tak amanah akhirnya keluar tapi hanya meletakkan jawatan bukan keluar pas, sepatutnya kenyataan media beserta dengan perletakkan ahli pas sekaligus. kenapa barua balaci ni masih lagi kekal dalam pas, apakah muslihat mereka, mereka menantikan party baru siap dibina oleh dap dan pkr barulah mereka beramai ramai keluar menuju rumah baru yang serba indah disediakan oleh kafir. mana mungkin sanggup bersusah payah lagi setelah nak menang di beberapa kawasan dimalaysia,

yang menjadi pelik dan ajaib bin hairan kenapa jawatan berbayar tak diletak sekali, beberapa pemimpin barua dap dan pkr ini nampaknya tak sanggup melepaskan jawatan berbayar sebagaimana jawatan dalam party, mariah sebagai jawatankuasa IBU AYAM tertinggi sepatutnya menunjukkan akhlak yang amanah iaitu meletakkan jawatan sebagai mp kota raja. lagipun kota raja bukan dimenangi atas tiket party barua dap, kolid samad dishah alam keluarlah pas sebelum party baru muncul menandakan kehebatan bukan setakat menunjukkan sokongan tak berbelah bagi pesta minum arak dalam oktober fest, berjumpa dengan carsberg menawarkan tanah lebih besar. mungkin carksberg akan memeberikan sumbangan besar kepada party barua dap, apa saja derma mereka akan terima demi perjuangan yang hebat.

nampaknya malam ini ada kawasan diterengganu akan tutup sebagaimana kata kata cikgu sosialis yang mana cawangan akan tutup dengan ketibaan party baru, wan rahim yang menipu rakyat kelantan dengan mengatakan bahawa satu cawangan pas akan tutup akhirnya menipu anak tok guru demi kewujudakn gerakan barua di kelantan, setelah kit siang memberikan dana yang banyak pada wang rahim.
12:58 PTG | 1 comments | Read More

peraduan mencipta LOGO PARTY BARUA DAP

Written By FZT on 20 Ogos, 2015 | 10:51 PTG

aku nak masuk gak peraduaan mencipta logo party barua dap

inilah logo ciptaan aku

menarikkan

dengan berlambang biawak kabut

pasti mengambbarkan betapa hebat party mat sabu ini

esok nak sambut mat sabu datang tipu orang terengganu

pkr dah siapkan pentas untuk mat sabu tipu orang terengganu

biasanya orang perak je mat sabu tipu

10:51 PTG | 0 comments | Read More

pas selangor lumpuh pakai kerusi roda ke baring terus hehhehe

pas selangor lumpuh sebab ramai pemimpin shah alam dan kota raja letak jawatan tak berbayar beramai ramai. jika jawatan berbayar pasti tak akan diletaknya. contoh terbaik IBU AYAM mariah yang mana tak letak jawatan sebagai MP Parlimen KOTA RAJA. hanya letak jawatan dalam pas saja rupanya, jawatan MP KOTA raja tak diletak sekali kerana ia jawatan berbayar, elaun berpuluh ribu tibai mana nak letak jawatan. kesemua pemimpin geng barua tak akan letak jawatan sebagai adun dan mp punya, siapa yang berani, semua pengecut dan bacul, setakat cakap besar. kolid samad pasti tak akan letak jawatan diparlimen shah alam, yng berani letak jawatan hanya jawatan dalam pas.

pemimpin geng barua yang menjaja fitnah kepada kolid berahim bersama geng pkr akhirnya saifudin memohon maaf. apakah geng barua berani nak mintak maaf kepada kolid berahim. yang pasti seperti saari sungkit dan hasnul tak akan berani nak mintak maaf sebab menuduh kolid berahim membaham dan menibai duit rakyat selangor, akhirnya terpenjaralah ketua umum dalam sungai buloh, betapa celakanya saifudin dan rafizi yang bangang mereka cipta fitnah kepada kolid berahim. mat sabu adalah orang bertanggung jawab yang juga bersetuju dengan fitnah kepada kolid berahim, kolid samad adalah orang yang paling banyak memperkatakan fitnah kepada kolid berahim, apakah kolid samad berani meminta maaf atau hanya diam tibai gaji dan balun elaun sebagai mp shah alam.

pas selangor tak lumpuh pun kerana kekurangan mp dan adun yang belot dan menjadi balaci barua kepada dap dan pkr. gerakan barua yang tidak punya party dan ros belum meluluskan pendaftaran party tak amanah, pemimpin geng barua dap tak belajar intergrity walaupun duk bercakap pasal intergrity. apakah beramanah sangat bila tak letak jawatan yang menang dalam party lama tapi duk maki hamun siang malam, makan duit gaji, kalau berani kenalah letak jawatan baru ada intergrity atau tiada maruah macam biasa, tak akan kemana selepas pru ke 14 hilanglah barua dan balaci ni selepas kalah. cakap bab intergrity tapi diri sendiri tak berintergrity hahhahha.. macam anjing duk kata serigala menyalak tapi diri sendiri tak berani mengaku ia menyalak lebih nyaring lgi.
5:06 PTG | 0 comments | Read More

aku ingat seluruh ahli pas selangor letak jawatan dan ahli pas

rupanya mariah dan geng barua dap meletak jawatan aje dan masih belum keluar pas, yang menjadi pelik dan hairan kenapa masih kekal dalam menjadi ahli pas, apakah mariah selaku ibu ayam party  tak amanah sebagaimana tak amanahnya pemimpin mereka yang masih memegang jawatan sebagai MP dan adun, jawatan yang tak berbayar saja diletak mengapa tak diletakkan sekali jawatan yang ada gaji dan elaun, apakah mariah masih tak tahu malu bergayut pada jawatan yang dimenang atas nama party pas, kolid samad yang mengatakan akan keluar dari PAS dengan bermaruah walaupun kolid samad memang tak bermaruah selama ini. menang atas tiket pas dan menikmati gaji bulanan dan elaun tapi mengkhianat pas,

para pemimpin party tak amanah tak akan amanah sampai bila bila kerana menang atas tiket pas tapi tak nak letak jawatan, hanya letak jawatan sebagai pemimpin pas yang tidak berbayar, kasihan sungguh kepada ahli pas cawangan dan kawasan yang berjuang bermatian memenangkan barua barua dap ini. akhirnya mereka lebih suka bersama orang kafir dari sesama islam, seperti kata mujahit kalau tak dapat undi dari AHLI PAS pun dia akan tetap menang kerana mendapat UNDI KAFIR, sekarang party amanah lebih bodoh dan bangang dari katak katak yang menjual maruah terlebih dahulu, dulu siang malam kutuk katak katak diperak, sekarang menjadi katak katak tak bermaruah, sama je maruah dijual, dulu jual kepada umno sekarang katak katak baru nak berjinak jadi katak menjual maruah kepada kafir dengan harga paling murah. jual seluruh maruah kepada kAFIR DENGAN perasaan yang hebat. mat sabu dengan bangga mengaku dia adalah barua dap dan balaci dap. oleh kerana dap membayar gaji mat sabu maka mat sabu akan sembah dan sujud kepada dap.

jika amanah, sepatutnya tunjuk kepada rakyat malaysia, letak jawatan sebagai mp dan adun bukannya mencari alasan bangang sama macam penjual penjual maruah, tapi mereka mana ada maruah, mereka dah gadaikan maruah kepada dap, tak caya tanya mat sabu, dia sendiri mengaku menjadi barua dan balaci kepada dap. dan itulah pemimpin yang kecewa dan kalah, dan perwakilan pas membuat keputusan yang benar. akhirnya pembersihan berlaku dalam pas. keluarlah barua dan balaci beramai ramai dan memastikan umno terus menang, khabarnya dap akan berikan lebih banyak untuk geng barua dap bergerak jika tiada sumber.
7:00 PG | 0 comments | Read More

keh keh geng barua nak letak jawtaan beramai ramai

Written By FZT on 19 Ogos, 2015 | 2:48 PTG

oleh kerana nama dah ada cuma tak dibenarkan letak nama islam di dalam nama party kerana ia tak layak bubuh nama party, sepatutnya mat sabu dan geng letak nama party barua dap, bukan ke sedap, sebenarnya rancangan mereka nak letak jawatan beramai ramai sudah lama diketahui, setakat nak adakan sidang media tak ada keperluan dan tidak mengejutkan sangat, ia adalah satu pembersihan dalam pas, pembersihan perlu dilakukan dalam party selepas barua dan balaci dap bermaharajalela dalam pas, guam end sudah memaafkan umno dengan tidak menyaman pemuda bn yang dikatakan mengfitnahnya. guam end berhati mulia memaafkan umno, tapi sebenarnya ramai yang tak tahu bahawa dap terdesak nak dapat wang dari kerajaan pusat selepas bujet penang teruk, kerana tidak pandai memerintah penang dap mula berlembut dengan umno untuk memastikan wang dimasukkan kedalam akaun kerajaan negeri.

geng barua sudah bersiap sedia untuk menggemparkan dunia politik malaysia kononnya, mariah yang menjadi IBU AYAM dalam party baru tapi masih mengekalkan jawatan mp kota raja, sepatutnya ibu ayam seperti mariah kenalah letak jawatan sebagai mp, bukan setakat bercakap besar tapi kekalkan jawatan mp, letak jawatan sebagai mp, selepas ini alasan yang akan digunakan oleh barua barua dap adalah ia bukan kemenangan pas tapi kemenangan pakatan rakyat, kalau adakan pilihanraya pasti duit rakyat banyak digunakan, dan pelbagai alasan digunakan untuk halalkan mereka memegang jawatan mp atau adun dikawasan masing masing. WELCOME TO FROG WORLD. berahim ali ketawa melihat barua dan balaci dap masuk party katak, bilangan katak kali ini lebih ramai dari katak di perak, di perak dapat banyak laba, tapi yang ni dapat habuan dari dap.
2:48 PTG | 0 comments | Read More

mat sabu tak payah lah nak reform pas, reform diri sendiri dulu

Written By FZT on 18 Ogos, 2015 | 9:52 PTG

tuduhan mat sabu bahawa ada perancangan sulit menggulingkan mereka dalam saf kepimpinan sepatutnya di ambil sebagai iktibar bahawa satu masa pemimpin seperti mat sabu perlu di keluarkan atau direhat terus dari persada politik islam, sikap mat sabu menyebelahi dap dari islam dilihat begitu lunak dengan kafir dari ahli pas sendiri, tuduhan mat sabu yang pas sudah rosak sepatutnya digunakan kepada diri sendiri, mat sabu merosakkan diri sendiri selepas dap berjaya membeli dan mengkandangkan dirinya dalam perbadanan air penang, bila dap membayar gaji mat sabu dan membentuk diri mat sabu menjadi begitu lunak kepada kafir apa yang kafir buat menjadi begitu berkenana dihatinya. selama ini berjuang untuk islam akhirnya dibeli dengan kafir dengan mudah. sepatutnya mat sabu reform diri sendiri sebelum reform paty pas,

keadilan sosial menjadi keutamaan perjuangan mat sabu, apakah mat sabu lupa bahawa hanya iman dinilai bukan keadilan sosial, apakah perjuangan dalam dap seperti mana di mahukan oleh samad said aziz bari kerana intergriti, apakah dap sangat berintergriti sampaikan boleh meroboh dan menyepak mana mana perumahan melayu dipenang, apakah mat sabu terlalu buta dan pekak sekarang sampaikan melayu di lanyak dipenang mat sabu berkata itulah keadialan sosial, dalam islam perlu ditegakkan dalam solat hukumnya, apakah model nak ditonjolkan oleh mat sabu dalam gerakan baruanya selain menjadi barua kepada dap., mengia dan bersetuju dengan apa saja kata kata dap hatta hukum islam diketepikan demi perjuangan menenggakan kuasa diputrajya.,

dengan intergriti akan selamat apakah dengan islam tidak selamat, apakah pas menyalah guna kuasa bila berkuasa di kelantan apakah dap terlalu baik sampaikan tiada salah intergiti, apakah dengan memberikan sedikit sumbangan kepada maahad tafiz atau kepada sekolah agama sudah cukup bagi mat sabu, mat sabu terlalu buta dan terlalu pekak sekarang sampaikan dap tidak mahu hukum islam pun dia pasti bersetuju, sudah menjadi kebodohan kepimpinan sejarah membuktikan bahawa sesiapa saja mudah dibeli dan dijual bila wang digunakan. umno sudah lama menggunakan kuasa wang untuk membeli dan membunuh siapa saja. dan dap menggunakan wang untuk membunuh mat sabu dan geng baruanya, dap pasti bekalkan wang untuk memastikan mat sabu dan geng baruanya menubuhkan party baru, tak kira ada 100 ahli pun tapi nama party.
9:52 PTG | 0 comments | Read More

party tak amanah carilah IDEA LAIN nak SPIN pun

Written By FZT on 17 Ogos, 2015 | 10:51 PTG

nampaknya hasrat geng barua dap nak gunakan nama anak tok guru nik aziz tak kesampaian nampaknya, geng blogger barua dap dan siap viral kan, mad awang nampaknya yang mengajar ilmu ugama pun dah pandai spin sekarang, nampaknya pakai ilmu umno jugak, perjuangan baru yang dianjurkan oleh geng barua dap adalah mencari sebanyak mungkin berita yang menampakkan bahawa party barua dap mendapat sokongan menyeluruh dari semua segi, kononnya anak bekas presiden seperti faiz bangang, mujahit tolol yang mengeluarkan kenyataan kononnya pas kehilangan sokongan dan membidas kenyataan pas dan nampaknya mujahit sedang menjilat ludah dan kahaknya sekali akibat mengeluarkan kenyataan bododh.

mad awang pun dah pandai SPIN
ILMU yang didapati dalam BAHASA INGGERIS
inilah kesannya PENASIHAT UMUM GENG BARUA
SETARAF DENGAN KETUA UMUM PKR

MAD AWANG nampaknya semakin hebat memutar belitkan kenyataan ditambah dengan cara blogger barua dap memusingkan berita. wan rahim semakin membodohkan diri, panggil untuk bercerita pasal tok guru nik aziz tapi dikatakan menyertai party tak amanah.  wan rahim cari lah orang lain bukan ahli pas, nampaknya geng barua hanya pandai memancing ahli pas, party yang tak kemana halanya selain kebodohan dan kebangangan. wan rahim sepatutnya mengumumkan terus kalau berani ni hanya menggunakan penasihat umum mengwar warkan berita bodoh dan bangang. mat sabu pun dah pandai ikut cara umno spin berita, tak lama lagi mat sabu akan menentang HUKUM ISLAM Dengan lebih jelas selepas ini. tungguuuuuuuuuuu
10:51 PTG | 0 comments | Read More

alhamdulilah akhirnya barua dap dalam pas dah ada nama PARTY BARU party tak amanah

party tak amanah akan dilancarkan pada 31 ogos 2015, bekas pemimpin pas yang kecewa dan kalah kerana bodoh dan sombong akhirnya berjaya mendaftarkan party barua dap, dan berita ini pasti menggembirakan dap kerana ia akan menjadi abg besar dalam pakatan level 2.0. sebelum level dinaikkan lagi menjelang pru ke 14 dap sudah menjadi kuasa pemutus dalam pakatan level 2.0. dengan keahlian yang lebih besar dari pkr dan party barua dan psm bermakna semua kena tunduk dan patuh kepada apa saja kenyataan dap, mat sabu and the gengnya hanya menjadi pak yet dan pak angguk kerana tidak mempunyai keahlian yang ramai. kebodohan geng barua ni terserlah apakah dengan keahlian tidak ramai dan hanya pemimpin saja ramai menyebabkan dap boleh memperkotak katikkan saja bonsai dalam party baru.
amanah raya berhad
amanah ke party baru, atau tak amanah, yang pasti duk dalam pas pun tak amanah macamana nak amanah. kasihan sungguh siapa percaya kepada party tak amanah dari awal lagi penubuhannya, macamana nak amanahnya, kutuk party lama guna segala kemudahan adakah amanah ke? berita menggembirakan dap pasti melegakan mat sabu yang mana akan disambung kontrak dalam perbadanan air, mujahit rawa boleh meneruskan karier membodohkan diri sendiri. 70% pemimpin pas bahagian pantai barat akan menyertai party tak amanah, hanya pemimpin penyokong tak ada, yang pelik pemimpin yang kecewa saja yang menanggotai gerakan barua. semoga party baru lebih tidak amanah. dan hanya akan menjadi barua dan balaci.
10:46 PG | 2 comments | Read More

kenapa party barua dap belum dapat didaftarkan?????

Written By FZT on 16 Ogos, 2015 | 8:38 PTG

rupanya mat sabu and the geng tak dapat mendaftarkan nama party berasaskan islam, sepatutnya mat sabu hanya mendaftarkan nama party kafir progresif itu yang sepatutnya didaftarkan, apa ada pada nama, walaupun nama kafir ia memperjuangkan islam progresif islam attarturk, islam liberal islam laknatullah. apakah mat sabu nak bubuh nama islam sedangkan dia sendiri dan geng sendiri serabut dengan islam. tak payah lah nak sibuk sibuk letak nama islam di nama party yang nak ditubuhkan. mat sabu dan geng barua dap gagal mendaftarkan nama party islamnya walaupun setiap detik menolak islam. sebagaimana fatwa mad awang bahawa hukum islam tak apa tak dilaksanakan lagi dalam rakyat majmuk malaysia, jika menang baru fikir nak laksanakan atau tidak., sedangkan pas nak laksanakan hukum islam walaupun dengan kuasa yang terhad.
nasihat mat sabu kepada assan ali
oleh itu ROS tak berikan kelulusan kepada party barua dap kerana mereka sendiri tak mahu memperjuangkan islam sebagaimana umno dap pkr psm dan lain lain party dimalaysia. jika dap geng barua dan pkr bergabung pasti ia adalah sama dengan perjuangan umno dari dulu kini dan selamanya. umno menolak hudud SAMA DENGAN DAP MENOLAK HUDUD DAN PKR PUN MENOLAK HUDUD DENGAN MENGGUNAKAN ALASAN SEHELAI KERTAS CETAKAN USOP QORDAWI DAN MENGAMBIL SATU AYAT UNTUK KEPENTINGAN MEREKA SENDIRI, JIKA GENG BARUA DAP nak perjuangkan islam mereka tak akan menolak hudud, sedangkan hudud sudah mereka tolak apakah nak lagi memperjuangkan islam. islam laknatullah sebagaimana islam attarturk, jika menang pasti kita laksanakan islam kata attarturk dan akhirnya menanglah attarturk ISLAM DISINGKIR DARI SEMUA SEGI dan perjuangan inilah akan menjadi perjuangan geng barua dap dimalaysia.
8:38 PTG | 0 comments | Read More

mad awang penasihat UMUM geng barua dap hehhehee

hanya tu je jawatan bekas calon presiden pas, akhirnya dilantik menjadi penasihat UMUM, umum tu maksudnya bila nak guna guna tak nak guna simpan dalam longkang, aduhai nasib penceramah hebat dan fasih berbahasa inggeris hanya tu je jawatan yang dilantik. nampaknya profesional tak perlukan mad awang yang bodoh, kasihan mad awang setakat menjadi jurucakap ajelah lepas ni, diusung ke sana kemari demi memuaskan hati maloan maloan. bila kecewa hanya lantik menjadi penasihat umum, mungkin nak bagi nampak hebat macam KETUA UMUM yang tak pernah ada dalam perlembagaan PKR, betapa lembunya siapa yang menyanjung ketua umum yang mana tidak pernah wujud dalam perlembagaan pkr. kasihan sungguh, tapi itulah yang disanjung oleh geng barua dap. mad awang akan menjadi jurucakap dap selepas ini,

mad awang yang akan diusung dan diarak oleh geng barua dap kesana kemari dan selepas ni akan diam kerana mulut ditutuplah sebab banyak cakap dari bergerak seperti biasa. lepas diistiharkan bangkrap siapa bayar duit tu ya.. sampai satu masa akan dihebohkan bagaimana penasihat UMUM membuka bicara dalam inggeris language. dan yang pasti mad awang hanya puppet dalam geng barua dap. geng barua tak mahu islam dan mad awang pun sama. ia bersatu menentang islam. itulah yang hebatnya geng barua dap. apa yang baik untuk dap akan diayun dibuai oleh geng barua dap, nak lancar ahli bukan islam pada akhir ogos tapi yang peliknya pendaftaran pun belum lulus, mangkuk mangkuk ni gila ke apa ROS pun belum beri kelulusan dah bising seluruh kaum. pelik dan ajaib tak ada party nak buka keahlian, ni party tupperware ke
12:17 PG | 0 comments | Read More

dap dah bengong

Written By FZT on 15 Ogos, 2015 | 1:20 PTG

nampaknya kemasukan bekas adun dap ke dalam pas meresahkan dap sekaligus menafikan bahawa kenyataan mujahit bodoh dan bangang. mujahit kena jilat ludah dah kahaknya sekali barulah ok, semoga kemasukan bekas dap tak menjadi satu platform untuk menjadi calon sebagaimana kemasukan mat taib, kemasukan mat taib lebih kurang umno menghantar perisik kedalam pas untuk memastikan pas berpecah dua tapi tak kesampaian kerana yang keluar hanya celah ibu kaki cekam pas sahaja, dengan keluarnya beberapa kerat pemimpin pas yang kecewa seperti mat sabu mujahit hanipa kolid dan beberapa penceramah yang makan pitis seperti aishah dan lemang raja lawak pasti melegakan pas. pada peringkat permulaan keluar pemimpin bodoh dan kecewa ini bagaikan ribut dan taufan melanda pas tapi hanya kocakan air dalam cawan. kekuatan geng barua tak ada sekuat yang digambarkan oleh beberapa blogger greenboc, tulang alsisi, yong suka kafir, alkusyen.
PARTY BARUA DAN BALACI DAP
mat sabu makin hilang dalam arus politik perdana selepas menubuhkan geng barua dap, semakin hari semakin sayup mat sabu ditinggalkan, mujahit pun makin tak laku untuk adakan ceramah bodohnya, nizar datang ke sabak bernam, kawasan aziz bari bari. selepas aziz bari masuk dap dan istiharkan menjadi balaci dap seumur hidup. nampaknya kehadiran nizar bekas mb dap tak menjamin penuh dewan sebagaimana yong suka kafir menyiarkan gambar keadaan tuan berahim berceramah, walaupun penuh dengan makanan dan minuman tak ramai yang hadir kerana orang makin jemu jelak kerana isu yang mereka bentangkan benda sama kenapa mereka tubuh party yang tak tubuh tubuh. wajah wajah mereka semakin huduh dan makin dihuduhkan dengan sokongan dap. dap akan menyokong mana mana party yang lebih kecil dari mereka supaya mereka menjadi abg besar dalam pakatan rakyat 2.0. macam level playstation, dan geng barua akan menjadi party picisan seperti mana pkr menjadi party lembu dicucuk hidung.


1:20 PTG | 1 comments | Read More

saifudin MINTAK MAAF SELEPAS MENGFITNAH

Written By FZT on 14 Ogos, 2015 | 3:06 PTG

saifudin pandai pulak mintak maaf

betapa senang nya kerja kerja bangang begini dibuat

selepas jatuh senang mintak maaf

betapa senangnya kerja kerja pemimpin PKR, untuk jatuhkan sesiapa atau jatuh sesama sendiri fitnah digunakan, akhirnya saifudin mengaku dan memohon maaf kepada kolid berahim, apa saja yang saifudin buat kenyataan betapa mudah dia melemparkan fitnah selepas tu mintak maaf.
KERJA FITNAH SAIFUDIN NASUTION
SELEPAS NI BILA DISAMAN IA AKAN MINTA MAAF
SENANG SANGAT KERJA MANGKUK

3:06 PTG | 0 comments | Read More

party barua belum tubuh cakap je banyak hahaha

mat sabu and the geng barua dap tak payah banyak sangat bercakap sebab ros belum lulus lagi pendaftaran party baru, jalan sulit nampaknya kepada geng barua dap, party kita masih dalam genggaman tapi malu sikit kalau guna party kita yang mereka kutuk selama ini. sudah hampir kepada 100 hari kata kolid bengong tapi nampaknya masih berminat mengulas kepada party pas, sepatutnya geng barua ni lebih berani dan bermaruah kalaulah ada, keluar dari menjadi AHLI PAS bukannya hanya bercakap tanpa henti, kalau nak dikira berani, berani lah pemuda shah alam dari geng barua dap yang bacul dan pengecut, maklumlah barua ni akan menunggu kata putus dari dap dulu sebelum bertindak apa apa, mat sabu hanya puppet bersama sama geng barua yang lain. sambutan hangat yang diterima makin sejuk maklumlah duit semakin nipis poket semakin kering. dulu ada orang bayar pergi ceramah sekarang terpaksa pakai duit perbadanan air penang.
MAT SABU PATUT TUBUH PARTY KAFIR SEMALAYSIA HEHHEHHE
party geng barua tiada nampak hasil kerana borang yang diisi salah kerana jawatankuasa penaja sudah berebut nak jadi presiden dan timb presiden, semua geng barua dap yang kalah berebut jawatan dalam party barua. akhirnya meeting terpaksa ditangguhkan sehingga selesai dulu pendaftaran, walaupun hanipa dan asmuni seorang peguam namun isi borang pendaftaran party pun salah. beberapa kali sudah geng barua dap hantar borang namun masih salah dan memeningkan kepala mat sabu yang mengganggap hanipa dan asmuni pandai profesional akhirnya diserahkan kepada suhaizan kaiat yang berguru dengan RARA dap, akhirnya tiada lagi berita. cikgu sosilis dikawasan batu rupanya tak pandai jugak, nama party pun tak tulis macamana nak daftar nama party. pelbagai nama dah diberikan namun ia tidak sesuai dengan mereka .

rosazmi
dap pun masih tak selesai lagi dengan ROS cakap je besar 
10:25 PG | 0 comments | Read More

ilusi bangang geng barua dap

Written By FZT on 12 Ogos, 2015 | 4:58 PTG

gerakan barua nak bertanding prk ke pru ke hendaklah gunakan orang sendiri, jika ada persefahaman pun dengan pas, ghb kena buat jentera sendiri jangan jadi macam pkr yang menumpang jentera tapi lepas tu lesap dengan deposit sekali, mungkin mat sabu tiada masalah dengan duit sebab dia tak perlu duit untuk kemana mana, dia gerak pakai JENTERA TIKAR TERBANG MACAM DOREMI. oleh itu mat sabu yang akan bertanding dikawasan cina paling ramai dimalaysia, mat sabu tidak perlukan duit untuk gerakkan party hebatnya, party malakut salam. mana mana party yang bertanding seperti party komunis didamansara boleh gunakan jentera sendiri atau ambik kolid samad sebagai pegawai strategi party, atau diperak boleh digunakan nizar yang boleh berbahasa musang sekalipun. mad awang diberitakan akan bertanding dikawasan sarawak jun tahun depan. dap sudah benarkan satu kawasan untuk mad awang bertanding sebagai ucapan terima kasih. BAHAGIAN BALINGIAN ADALAH KAWASAN YANG AKAN DIBERIKAN KEPADA MAD AWANG BERTANDING DAH JIKA MENANG AKAN DILANTIK MENJADI KETUA MENTERI SARAWAK YANG BARU.

ghb yang di tubuhkan oleh mat sabu dan mengambil pendekatan ATTARTURK DI TURKI dan sangat digemari oleh tulangbesi, yang mana segala benda dihalalkan dulu sementara mendapat kemenangan., jika nak jalankan hukum hudud kena menang diputrajaya dulu dan selepas kemenangan rakyat senang lenang barulah dijalankan hudud ikut kata geng barua dalam ucapan bangangnya. mungkin selepas ini TULANG ALSISI AKAN memperkenalkan satu lagi kenyataan bahawa solat tak wajid selagi pemerintahan belum islam sepenuhnya. tulang alsisi sudah memperkenal beberapa konsep attarturk dalam blognya. siapa saja yang menurut perintah tuhan akan dikafirkan oleh tulang alsisi, dijangkakan tulang alsisi sudah meminta wang dari mat sabu untuk menjalankan kerja kerja perang saraf kepada pas, seorang blogger pondan yang hanya memukul wanita saja dan akan mengfitnah siapa saja jika apa dia nak tidak diikut.


4:58 PTG | 0 comments | Read More

KALAULAH NUAR BRAHAM PM SEKARANG

geng barua pasti tak setuju ... cuba tanya alkusyen
hhehehehe

bapak kebodohan dan kebangangan
3:03 PTG | 0 comments | Read More

barua dap buat perangai lagi ... separuh pemuda shah alam letak jawatan

Written By FZT on 11 Ogos, 2015 | 8:14 PTG

baru ni DHPP seluruh perak dah letak jawatan kata barua dap, akhirnya semalam dhpp perak istihar hanya seposen je ikuT GHB = GENTING HIGHLAND BERHAD. HAHAHHAA... BETUL DAH AKRONIM TU. cari duit kat ghb dulu itu yang penting. betapa bodoh dan bangang barua dap buat kerja. kasihan pulak pada mat sabu nizar bengong bila dengor cara perang saraf umno buat. sama je perangai, geng barua baru belajar perang saraf bodoh, betapa bodohnya pemuda shah alam ni, kolid samad masih tak keluar lagi party pas tapi pemuda keluar dulu nak masuk dap ka hehehe.. alah dap dan tunggu apa nak kisah sangat dengan islam. kolid samad dah bagi jaminan kalau tak ada party selepas 16 septermber pakat pakat ludah lah dia.

diketepikan pemuda pas kerana ada orang lain dah buat kerja mereka, mereka hanya tahu terima arahan dari kolid samad, mungkin selepas ni hampir pitam pas shah alam dengan keluarnya pemuda pemuda barua dap ni. dengan menyertai genting highland berhad bermakna mereka akan dilibatkan, hampir separuh hanya ada 6 je pelik betul, separuh tu 6 dari 12 ke. itu ajelah yang keluar ingatkan macam ucapan wan rahim satu cawangan pas akan dimurtadkan. sampai sekarang wan rahim duk berkira kira nak murtad kan siapa dengan menyokong dap.

selepas dhpp perak buat pengumuman, nampaknya blogger yong suka kafir salah lapor kot, dia ingat seluruh dhpp perak keluar rupanya hanya seekor dua je nak cari berkat sokong dap, kasihan yong suka kafir, dia tak nak dipatut dua kali tapi menyokong tidak laksanakan hukum hudud mungkin lepas ni akan menyokong tak solat pulak sebab ayat solat ada satu je arahan dalam alquran, betapa kecik je arahan dan yang pasti yong suka kafir pasti setuju kalau dap arah tak solat sehingga menang diputrajaya. apa kata alkusyen dan moundeweellor, cipan pun boleh jawab sebab dia ustaz gak dulu ustaz sb hafal doa makan.
8:14 PTG | 0 comments | Read More

UMNO perlu turun baru ekonomi MALAYSIA PULIH

setakat nak buang najid tak akan selesaikan masalah, ada menteri macam deris natang, buat ucapan bangang, apakah hanya buang najid malaysia akan kembali aman atau ekonomi akan menjulang naik, apakah naik muhyidin ekonomi malaysia akan mencanak naik. bodoh dan bangang sangat dap ghb dan pkr dan psm. kebodohan mereka terang makin nampak sebab pemimpin mereka makin bangang buat kenyataan, mat sabu ajak muhyidin join ghb dan dijadikan presiden, betapa tololnya geng barua. sanggup jadi orang bawah bekas umno., sebagaimana nuar braham dipecat umno menjadi pembangkang dijulang sebagai hero dan adiwira oleh manusia bangang. apakah nuar braham yang darahnya umno nak sangat berpakat dengan pembangkang. nuar braham mahu jadi pm saja yang lain tak penting, berpakat dengan pembangkang adalah sebagai usaha menjadikannya pm.

JIKa UMNO TURUN, bermakna islam kena ganti tempat sekular, jika itu terjadi barulah ekonomi dan keadaan dalam negara makin elok dan menuju ke era baru ekonomi islam. ekonomi islam akan menjadi asas malaysia termasuk hukumnya akan dijalankan didalamnya, tanpa mat sabu dan geng baruanya islam pasti tertegak dibumi malaysia, jemaah islam sudah dibersihkan dari puak puak bodoh yang sujud kepada kafir. mat sabu dah cakap bahawa tanpa wang party boleh digerakkan tapi yang pelik kutip derma jugak, hahhahaa .. mat sabu hutang penarik beca sudah bayar ke.. nanti penarik beca tulis lagi dalam facebook umno kena step down so kalau setakat najid turun tak ada gunanya... politik kena cerdik bukan bodoh sebagaimana jadi barua dap.
1:22 PTG | 0 comments | Read More

dari ATAS presiden sampai ke ahli biasa semua boleh keluar PAS

Written By FZT on 08 Ogos, 2015 | 3:05 PTG

apa nak hairan kalau timbalan presiden pas keluar party pas, bbukan perkara hebat sangat, presiden pas pernah keluar party pas tubuh party baru, ulama pun pernah keluar pas, ahli pas terus bertambah dan semakin bertambah, yang tak ada jawatan terus berjuang siang dan malam tanpa perlu jawatan dalam party, pas menang sembelih lembu jamu meraikan semua makan makan, pas kalah sembelih lembu, makan makan tak ada yang lari, pok din tampal poster terus menerus bersama jemaah islam walaupun tak ada sekalipun dilantik menjadi pemeriksa kira kira. tak pernah jadi pemimpin di peringkat cawangan kawasan atau pusat tapi terus bersama jemaah islam, islam ajar penganutnya tak jadi dipatut dilubang yang sama dua kali tapi hukum islam ditentang siang malam, apakah ambik sekerat dan buang yang lain, itu sama dengan perangai umNO, tapi tak ngaku perangai umno, masih nak menengakkan islam attarturk di malaysia,

mariah, mat sabu, aishah, hanipa, asmuni, nizar, kolid, hatta, mad awang, salahudin,  mujahit, saari , hasnul, faiz, kamarudin, leman, zul, wan rahim dap,suhaizan raja baharin dah boleh berambus keluar tapi tak keluar keluar, tunggu pendaftaran party tak lulus dan pembelian party tersangkut kekurangan fulus, kalau dah rasa terlalu hebat kenapa tak istihar je keluar party pas, tak akan hanya duk lancar majlis perlancaran je, dari raya sampai nak habis raya, duk lancar je gerakan harapan barua... namun party tk ada jugak, peliknya bukan, apakah mereka ni semua tak mampu nak tubuh party baru hanya cakap je besar sebagaimana pak pandir. kudrat tak ada hanya kuat lajak dari laju. lepas lajak slow dah.  tak akan ajur pelancaran hanya untuk kaut duit untuk bayar party baru, nanti lepas ni tak sesuai ada yang tak akan halalkan pulak derma mereka, tak akan peguam ada lawyer ada doctor semua profesional tak akan nak tubuh party pun tak mampu. macam nak berbini ramai tapi tak ada tenaga walaupun dah bergelen tibai air tongkat ali.
3:05 PTG | 0 comments | Read More