laa tak keluar lagi pas rupanya aku ingat dah keluar pas ..

geng 18 geng yang digulungkan telah melantik mat sabu sebagai presiden, lepas kalah timbalan naik turus jawatan kepada presiden geng 18, mengikut kata dr zul yang kalah tertungging dalam pru yang lalu ia menjawab sebagai setiausaha agung. rupanya selama ini mereka marah kepada perwakilan pas kerana tak mengangkat mereka sebagai jawatankuasa penting. patutlah geng 18 marah bebenor kepada pas. blogger yang mengaku penyokong dan peyokong pakatan rakyat dah boleh jadi ahli party baru bersama mat sabu and the gang. kenapa duk tunggu lama sangat dalam pas, biasanya orang hebat ni tak tunggu lama ia akan berhenti terus dari mana mana party yang mereka tak suka. mat sabu dah patut hantar surat berhenti menjadi ahli pas atau masih tunggu nak send letter resign pada guam end. tertunggu jugak surat mat sabu kepada perbadanan air tapi air liur terus kering kerana berceramah orang tak ada. blogger yang menyokong dia terus duk depan pc mengutuk memaki hamun pas namun nak hadir ke ceramah mat sabu yilex.

cari semua salah pemimpin pas yang baru dilantik, ceramah azli taliban pun diviralkan supaya nampak pas hodoh. dah lama disebut pun masih nak muat naik. kenapa takut sangat JADI KAFIR SEDANGKAN KITA RASA TAK KAFIR. ikut kata maza yang pakai satu je kitab bila buat fatwa, dengan mudahnya belasah kazim lepas tu gi minum air sama sama, sekadar mencari glamour dan berita sensasi seperti biasa. guna ayat quran untuk politik kata maza, dah tu ayat quran nak buat apa, buat bertanding suara  je. kalau beginilah perangai mufti patutlah semakin lama makin jauh umat islam. apa saja cakap orang ugama semua politik sama dengan cakap umno. dulu ada sorang entah kemana sekarang selepas pkr tak jadi ambik dia jadi calon. sama je percakapan, bila dilantik jadi mufti gitulah akhirnya. perak selepas harun sani boleh lah lantik mad awang pulak, layak sangat sebab pandai berbahasa inggeris tu flent lagi.

ada sb yang mengaku pernah jadi ketua pemuda selepas tu letak jawatan sebab apa sebab tak sesuai dengan pas, pernah kutip derma untuk dana pas, orang lain tak pernah buat dia saja pernah buat, lagipun dia derma gaji dia dari sumber rakyat jugak tapi kerja untuk umno. kerja untuk umno bukan untuk rakyat tapi berlagak macam bagus sangat. kalau tak ada sb pun orang pas kutip derma jugak bukan macam tulangbesi kutip derma untuk perbelanjaan sendiri walaupun tak masuk asnaf ke 8. banyak orang derma kepada tulangbesi sebab nak lawan pas akhirnya wang derma tulangbesi sailang habis tanpa kesan. akhirnya kerja dia kutuk ulama siang malam dengan makan duit derma. tak ada orang nak ambik dia kerja sebab apa  sebab dia tak pandai kerja setakat loyar buruk ajelah. tulangbesi dah hantar resume ke azmin tapi tak dilayan cuba pulak di penang pun tak dilayan. rupanya pkr dan dap dah tau yang tulangbesi tak layak untuk bekerja cuma layak jadi blogger barua mereka saja.

mana mana nak keluar pas keluar lah cepat, salahudin mat sabu hanipa zul kolid samad atau blogger barua dap pkr pun dah boleh isi borang party baru. dengan berbekalkan sokongan 80% dari peringkat akar umbi di setiap cawangan dan kawasan mereka dah layak sangat tubuh paTY. SETAKAT MENYALAK SAJA TAK ADA GUNA. BUATLAH PARTY BARU YANG LEBIH HEBAT BUKAN SETAKAT NAK BUAT BUAT LEPAS RAYA NANTI LEPAS RAYA KORBAN PULAK,. UNTUK ANAK BEKAS PRESIDEN PAS, MASUK LAH PARTY BARU YANG DIKATAKAN DIRESTUI OLEH AYAHNYA. itu kata faiz peguam yang sama dengan peguam 7 undi.

Ulasan