betul ke majlis raja raja menolak pindaan hukum hudud?

mengikut THEmalaysian insider dan dikutip oleh cikgu pencen alkusyen dan telah diucapkan oleh sebagai maklumat kelas A oleh peguam 7 undi zulhasmi almakanan. the malaysiainsider tak berani nak memberikan sumber yang sahih hanya memetik dan senang berlepas diri. kebodohan alhusyyen sebagai blogger pasma memerangkap balaci dap dan pkr mengatakan mb kelantan melakukan perkara bodoh. @ ayat alhusyen mengatakan bahawa majlis raja raja bersidang membawa menteri besar masing masing. alhusyen seperti yang diketahui membawa berita karut dan merapu sebagai dia mengajar anak murid dia satu masa dulu.

jika majlis raja bersidang dan menolak hudud apakah alhussyen nyanyuk lupa bahawa azmin ali mb selangor yang merampas kuasa dari kolid berahim tak hadir. apakah alhussyen sapu bawah tikar buruk rumah dia ke. hanya raja kelantan aje ke bawak mb ke majlis mesyuarat raja. aapakah alhusueyen nyanyuk ke gila. mb selangor tak hadir ke.. atau kolid samad yang hadir ganti azmin bodoh.

jenis barua dap dan pkr alhussyen terpaksa mencari berita yang sensasi untuk menunjukkan pas kelantan dan presiden pas sudah tahu tapi terpaksa bentang. betapa bahalol dan bangangnya cikgu pencen. biasalah perak kan negeri attarturk. hukum islam mana boleh dilaksanakan diperak nizar akan berada dibarisan depan untuk memastikan hukum islam tidak akan dilaksanakan. PERJUANGAN PAS DARI DULU MENENGAKKAN HUKUM ISLAM. ahli yang nak masuk pas pun akan memegang prinsip ini bukan menjadi barua dap dan pkr


Sultan Kelantan sokong pelaksanaan hudud di Kelantan
apakah alhusyyyen ni gila ke apa
Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V bertitah semasa merasmikan Majlis Pembukaan Persidangan Penggal Ketiga, Dewan Undangan Negeri Kelantan Ke-13 di Kota Bharu, hari ini.
KOTA BHARU: Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V hari ini menyatakan sokongan terhadap pelaksanaan hukum hudud di Kelantan.

Perkara tersebut dinyatakan baginda ketika bertitah dalam ucapan sempena Istiadat Pembukaan Penggal Ketiga Dewan Negeri (DUN) Kelantan  ke-13.

"Beta difahamkan bahawa kerajaan negeri Kelantan berhasrat untuk membawa Rang Undang-undang Persendirian ahli Parlimen bagi meminda Akta 355 di bawah Peruntukan 76A1 Perlembagaan Persekutuan bagi membolehkan Kelantan melaksanakan Kanun Jenayah Syariah Kelantan.

"Semoga beroleh kejayaan dengan sokongan semua pihak. Insya-Allah," titah baginda.

Kerajaan negeri Kelantan dijangka membentangkan pindaan Enakmen Kanun Jenayah Syariah II 1993 pada persidangan DUN, Rabu ini.

Persidangan DUN Kelantan bermula hari ini hingga Khamis selepas ditangguhkan pada 29 Disember tahun lepas berikutan banjir besar yang melanda negeri ini.

Kemelut di antara PAS dan DAP berlaku setelah Pengerusi Biro Undang-Undang DAP Gobind Singh Deo meminta parti itu mempertimbangkan semula pindaan itu.

Ulasan