LAGI LAGI KERJA BANGANG UMNO

MEmang tak ada kerja lain selain menubuhkan jawatankuasa khas untuk menangani apa saja. sudah buat silap dengan kenaikan harga barang keperluan harga elektrik, jemaah menteri masih meneruskan kerja kerja bangang. tidak ada apa yang boleh dilakukan oleh kerajaan umno bangang selain menubuhkan jawatankuasa yang tidak mempunyai apa apa kuasa selain memberi cadangan seperti cadangan harga kangkung. tidak ada kemajuan apa apa selain akan menambah elaun jawatankuasa dan mengurangkan harta rakyat. itulah kenyataan yang perlu rakyat malaysia tahu.

masalah rakyat malaysia adalah kerja kerja bangang pemimpin umno, jika umno tak buat kerja bangang rakyat malaysia tak perlu hidup susah seperti sekarang dan tidak perlu makan kangkung saja setiap hari. kebodohan pemimpin umno lah menyebabkan rakyat malaysia hidup susah. kalau pemimpin umno buat kerja betul tidak makan rasuah tidak boros tidak akan timbul masalah kenaikan harga barang seperti sekarang. bangang punya umno

PUTRAJAYA 15 Jan. - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan penubuhan Jawatankuasa Khas Kabinet Menangani Kos Sara Hidup yang bertujuan menangani setiap isu berkaitan kenaikan kos hidup rakyat ketika ini.
Serentak itu beliau memberitahu, Jemaah Menteri yang bermesyuarat hari ini mengarahkan semua menteri turun padang untuk melihat secara lebih dekat isu tersebut melalui portfolio masing-masing.
Beliau berkata, pihak penguat kuasa Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan juga telah diarah melipatgandakan lagi kerja-kerja penguatkuasaan bagi mengheret para peniaga yang tidak bertanggungjawab ke muka pengadilan.
"Saya sendiri akan turun padang dengan mengadakan lawatan ke kawasan-kawasan terpilih, bermula Sabtu ini untuk bertemu peniaga serta pengguna bagi memantau dan mencari punca kenaikan harga barangan di premis-premis seperti pasar borong dan kedai runcit.
"Kita mesti mengambil kira perhatian rakyat secara lebih dekat dan sebab itu, Kabinet hari ini mengarahkan semua menteri daripada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, saya dan rakan-rakan Jemaah Menteri turun padang (memantau isu tersebut)," katanya dalam sidang akhbar di pejabatnya di sini hari ini.
Yang turut hadir Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Hasan Malek dan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.
Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan telah dilantik sebagai sekretariat dan kementerian peneraju bagi jawatankuasa khas itu

Ulasan