dap yang bangang = tolol selamanya

exco kanan teng chang kim mengeluarkan kenyataan bodoh, sejak bila pkr dan dap jadi majoriti dalam pakatan rakyat, kalau tak pandai berpolitik baik jadi gengster haram lagi baik, kalau dap nak jadi abg besar dalam pakatan rakyat boleh tengok dulu kekuatan diri, kalau nak bersama umno adun pas tak bermaruah, tapi beli dua ekor adun pas tu bermaruah lah sangat. kebodohan chang sebagaimana dulu yang mengetuai selcat selangor, sampai sekarang cat dah tak mengeow apakah dap dah banyak kebas duit rakyat selangor.
kenyataan bodoh tapi dapat sokongan geng digulung
bagaimana pkr dan dap jadi majoriti, kerajaan pkr pas dan dap diselangor bukan ada perjanjian formal, sejak bila kerajaan selangor hanya pkr dan dap, bila masa pakatan rakyat didaftarkan secara rasmi, tapi pemimpin dap memang bengong dan baghal sejak dulu, masalah party dap sendiri pun tak selesai sampai sekarang, hal pemilihan pun tak boleh nak selesai inikan pula nak selesaikan masalah rakyat. yang mana sentuh kepentingan dap dan cina, dap akan menyalak kuat, campur tangan dalam party lain tak apa, jangan campur tangan dalam party mereka, yang ada pemimpin pas yang bahalol telan bulat bulat kononnya dap betul. pas masih dengan dap, dap tak bersama pas, mana mungkin pkr boleh jadi kerajaan jika tiada sokongan pas, dap nak jadi majoriti apa, majoriti bodoh dan bangang, tapi selepas ini mesti geng digulung akan bangun menyokong kenyataan teng chang kim.

dap bising sangat nak berkuasa di selangor, dap mengkhianat pas tak apa, ajak dua ekor baghal barua pas untuk sokong mereka, dan mereka ini sangat bermaruah dengan jika sokong dap kalau tak sokong dap mesti tak bermaruah, betapa lembunya pemikiran pemimpin dap tapi kolid samad mesti bangaun sokong lepas ini. tapi selepas digulungkan cakap kolid samad tak ada siapa lagi nak layan. kolid samad and the gang dah jadi karpet buruk kena hujan. dap pun tak layan dah. kasihan kalau itu kesudahannya.

Ulasan