dap masuk kelantan

dap makin hebat selepas muktamar pas, mungkin dap akan bertanding dikelantan dibawah proxy mereka yang baru bernama pasma, selepas aidilfitri pasma akan menjadi party tupperware yang baru di bawah presiden iaitu bekas exco yang gila nak menjadi mb kedah, berbekalkan semangat  usaha usaha pasma untuk merosakkan pas semakin pudar kerana kekalahan pro dap dalam pas, siang malam duk mencanang untuk menolak jika dipilih semula, semua geng pro dap akan menolak perlantikkan ke dalam pimpinan yang baru, betul ke mereka nak dilantik semula atau hanya impian dan angan angan, pas sepatutnya tidak melantik lagi pro dap mengganggotai jawatankuasa yang baru. biarkan mereka merajuk atau mencari platform baru untuk meneruskan perjuangan dap dalam pas, mungkin penubuhan pasma yang akan menerima dana laba yang berjuta juta ke dalam akaun pasma. sewaktu kujungan pasma ke penang ia diberi jaminan akan dibantu dengan apa cara sekalipun jika sanggup menjadi balaci dan barua dap.
wan rahim peneraju pasma
dap mengistiharkan samad said masuk dap ke dalam dap dikelantan, tiada apa yang menarikpun, selain menunjukkan betapa bahalol dan bangangnya dap yang mana dap tiada apa apa untuk bertanding atau menurut strategi hanya untuk memalukan pas kelantan, kononnya dap akan mendirikan masjid kerana kerajaan kelantan tak mampu mendirikan masjid, dengan bantuan pasma dap akan mendirikan masjid yang diberi nama MASJID KIT GUAM, ia akan menjadi mercu tanda, imam yang akan diilantik mungkin timbalan pasma perak atau bekas calon dap presiden pas yang kalah tertungging ke longkang. setelah gagal mengadakan ceramah dipulau melaka, calon dap akan mengadakan ceramah setiap ahad di masjid tajaan dap. kerana kerajaan penang kaya raya dengan duit ia dibuat demi memastikan pasma kelantan mempunyai tempat untuk berceramah. menyampaikan ilmu liberal.

apakah wan rahim pun akan masuk dap selepas ini, atau wan rahim akan menjadi pasma, dap bersungguh sungguh memastikan rakyat kelantan akan memilih dap dalam pru ke 14 yang akan datang, kesemua adun dan parlimen akan ditandingi oleh pasma proxy dap atau dap sendiri akan memastikan calon dap menjadi adun dan mp dikelantan, kalau ikut sekarang pasti dap akan menerima kemasukan ahli seperti yang tidak suka umno atau pas, budak takguna pasti adalah orang pertama masuk dap, jika dap membuka keahlian di kelantan, mungkin menjadi setiausaha cawangan pertama dap dikelantan, atau menjadi pencacai macam biasa ajelah.

Ulasan